Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupiłe Z-3 2,8 i narazie jestem zadowolony.Nie wiem tylko dlaczego pilotami nie moge zamknąć drzwi.Otwieram je pilotem,a zamykac musze kluczykiem.Domykanie szyb z kluczyka równiez nie działa tak jak trzeba,w sumie wcale nie działa,gdyż jak naciskam to szyba tylko drgnie troszke do góry,a potem troszkę do dołu i nic.Grzanie fotela kierowcy działa tylko na plecy.Fotele w czasie jazdy delikatnie przesuwają się do przodu i do tyłu(kilka mm),czytałem o tym na forum u jednego kolegi,ale mu poradzili aby zerknął na dokręcenie srub.U mnie są one dokręcone.Może ktos z Kolegów pomoże mi w rozwiązaniu w/w problemów.Pozdrawiam

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano
gratuluje zakupu :cool2: co do foteli to chyba nie doczytales do konca bo w tym temacie byl podany link nawet do aukcji na ebay.de do takich podkladek co trzeba wymienic w fotelu zeby sie nie przesuwal
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odświerzam bo mam pytanko. Świstar też miałem akcję że owieram drzwi centralnym z kluczyka a prawe mi się nie zamykały. Wymiana silniczka załatwiła sprawę. Ale zostaje jeszcze klapka. Jak otworzę prawe drzwi i zamknę kluczykiem zamki (drzwi prawe otwarte) to się zamek klapki zamknie natomiast normalnie jak wszystkie drzwi zamknięte i użyję kluczyka do zamknięcia to zamki drzwi już zaskakują natomiast klapki nie. Domyślam się że będzie silniczek do wymiany (analogiczna sytuacja była z zamkiem drzwi - raz działał, raz nie) ale w jaki sposób się tam dostać do tego silniczka, czy trzeba rozebrać prawy błotnik ? Czy silniczek jest na nitach przymocowany do blachy ? Jak to wymienić.

Dzięki :-)

Kupię kierunek biały, lewy do Z3