Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio mam dziwne falowanie wskazówki od temperatury wody.Gdy mam nagrzany silnik do normalnej temperatury, wskazówka pionowo,po jakimś czasie zaczyna spadać temp. czyli wskazówka w lewą stronę i po chwili znowu pion i tak kilka razy.Chciałem nadmienić,że ogrzewanie w samochodzie działa,termostat miałem wymieniany rok temu.Czy znów pada mi ten termostat? czy może czujnik szwankuje.I jeszcze jedno czy jak silnik jest rozgrzany to czy chłodnica nie powinna być cała nagrzana, a nie tylko u góry?Proszę o jakieś sugestie w tym temacie.
Opublikowano
Kolego na 99.99procent że masz uszkodzony termostat było juz na forum ja też tak miałem że rosła i spadała i to był Termostat.pozdrawiam :lol:
Opublikowano

Tez wlanise mam taki problem u siebie....

Ato nie jest moze wina sprzegla VISCO??

Ja mam org. termostat i niemialem zadnego problemu z tym....

Lecz niema nic wiecznie....

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano
Tez wlanise mam taki problem u siebie....

Ato nie jest moze wina sprzegla VISCO??

Ja mam org. termostat i niemialem zadnego problemu z tym....

Lecz niema nic wiecznie....

Jak to by było Visco to odczuł byś to a nawet usłyszał bo wtedy silnik pracuje pod większym obciążeniem i to slychac czy Visco działa pozdrawiam ja bym obstawił termostat :D