Skocz do zawartości

Kradzież przedniego kierunkowskazu - potencjalne uszkodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam trochę nietypowe pytanie,

Otóż jestem teraz na wyjeździe i nie mam dostępu do samochodu, a... no właśnie. Żona dzwoni dziś do mnie że ukradli mi przedni kierunkowskaz z samochodu, pytanie, jak to możliwe? czy one nie są jakoś przykręcane? jeśli to wyciągnęli na sile to jakie potencjalnie uszkodzenia mogli poczynić? (niestety moja małżonka potrafiła zdiagnozować ze jest dziura i ucięte kable).

Dodam że maska nie była otwierana (chyba).

Na jakie problemy mam się przyszykować przy montowaniu nowego kierunku, bo zakładam ze można kupić sam kierunkowskaz (taki pomarańczowy)?

Opublikowano

jeżeli jest na wcisk, to czy zaczepy są przy kierunkowskazie czy reflektorze?

jeśli wyciągnęli to silą to pewnie coś urwali; myślisz ze będą jakieś problemy z włożeniem nowego kierunkowskazu?

Opublikowano

Kierunek, to nawet przy otwartej masce i podważając zatrzask śrubokrętem jest trudno wyciągnąć - prowadnice przy lampie są dość solidne, więc jeśli już to kierunek ucierpiał (na bank ułamali bolec wchodzący w błotnik). Ale to dziwne, bo to kierunki w E36 są bardzo tanie - nawet oryginały.

I tak właściwie, to po co złodziej ucinał kable - dla kostki?

Opublikowano

Z zamkniętą maską to ja nie wiem jak wyciągnęli ten kierunek.

Może nie przedni a boczny na błotniku? Go wystarczy podważyć lub odkręcić śrubkę??

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Przy kradziezy kierunku tzn wyciaganiu z zamknieta maska mogly zostac uszkodzone prowadnice w ktore wsowa sie kierunek sa dwie u gory i na dole w reflektorze a kierunek nieraz montowany jest do glotnika śrubką zamiast bolca zalezy od rocznika itd roznie to bylo wiec zobaczysz sam jak wrocisz
Opublikowano

raczej bocznego nie ukradli, co prawda kobiety podobno nie znają się na samochodach ale w tym przypadku raczej nie sądzę żeby aż tak moja małżonka się pomyliła..

też się zastanawiałem po co kraść kierunek skoro kosztuje gdzieś koło 30 zł... myślałem że może ktoś złośliwie to zrobił bo z miesiąc temu ukradli mi wszystkie kołpaki, ale ja znam inne sposoby żeby komuś coś na złość zrobić przy samochodzie, prostsze i dużo bardziej wydajniejsze.

Mimo wszystko mam nadzieję że jest tak jak piszecie, że jedyne uszkodzenia to te na tym kierunku którego już nie mam.