Skocz do zawartości

Jaki bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chciałbym założyć bluetooth do naszej 1-ki, tylko zastanawiam sie czy da sie kupic taki aby dzialalo strowanie z kierownicy.

Czy ktos z Was ma jakis pomysl? Moze ktos juz montowal cos podobnego u siebie.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Moderatorzy

Da się poszukaj moich postów. Zestaw głośnomówiący Parrot Ck3000evo i przejściówka firmy connects2.co.uk.

Jeżeli masz radio Logic 7 to niestety nie edzie działało.

U mnie działa:

odbieranie rozmów

głośniej ciszej

wybieranie głosowe

Koszt całkowity wyniósł mnie niecałe 1000zł

Opublikowano

No własnie prosze wytlumaczcie mi jak wiecie..

Nabylem swoja 1 we wrzesniu z pelnym niby wyposarzeniem... dlaczego niby gdyz bluetooth jest na kierwonicy lecz nie mam pojecia jak go uruchomic...

ten temat zrobil mi sieczke z glowy gdyz wnioskuje iz zeby dzialalo trzeba cos dokupic?

Opublikowano
  • Moderatorzy

To że masz przycisko o niczym nie świadczy.

Po prostu masz kierownicę wielofuncyjną.

Musisz mieć opcję nr 644

Ewentualnie jak masz opcję 640 to możesz doposażyć fabrycznego za jeszcze w miarę rozsądne pieniądze.

Jesli nie, to fabryczny bluetooth to kwąta rzędu 5 - 6 tys zł

Opublikowano

ok. 1200pln komplet BT (antena, mikrofon,moduł),Do tego dochodzi wgranie oprogramowania plus instalacja 2 godziny. Wymagane radio prof. lub navi i oczywiscie istniejace okablowanie. Tyle to kosztuje w USA ;)

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz.. Nic pojade do salonu i sie dowiem czy mam taka opcje... i ile faktycznie kosztuje taki bajer... Jak bedzie za drogo trzeba bedzie znalesc inna alternatywe..
Opublikowano
Byc moze powiedza Ci to przez telefon po nr VIN, maja bardzo duzo informacji aucie w komputerze :)
Opublikowano

nie wiem czy w ogóle rozważałeś taką alternatywę, ale ciekawym rozwiązaniem są takie oto zestawy głośnomówiące bluetooth: http://www.sonyericsson-sklep.pl/index.php?s=g&mod=grupa&man=tresc&act=show&towar_id=212&PHPSESSID=f32556592d39deb67e0b582060c9d7a5

Ja mam coś takiego w aucie i spisuje się bardzo dobrze - zaletą niewątpliwie jest to, że nie istnieje coś takiego jak koszt montażu/montaż - poprostu zakładasz to na osłonę przeciwsłoneczną (sam myślałem o podłączeniu bluetootha do zestawu radiowego, ale zniechęciła mnie myśl, że będą musieli rozkręcać coś w desce rozdzielczej itp - nie lubię takich ingerencji jeśli nie są konieczne :) ), a także to, że wraz ze zmianą samochodu możesz zestaw łatwo przenieść do innego auta. Minusy to z pewnością to, że nie możesz korzystać z osłonki przeciwsłonecznej i nie jest to oryginalne wyposażenie auta.

Aha - tak trochę OT ale nie do końca - wraz ze zmianą telefonu kupiłem sobie wreszcie kabelek, który mogę używać na wyjście AUX w jedynce i powiem, że to świetna sprawa (odkrycie roku za 16 pln - koszt kabla) - po pierwsze nie muszę wozić CD i korzystam z telefonu jako MP3, a po drugie jak telefon jest podłączony do AUXa to rozmowa przekazywana jest na głośniki i można korzystać z tego jak z profesjonalnego zestawu głośnomówiącego. Minusy to to, że w trybie AUX kawałki mozna przełączać tylko na klawiaturze telefonu, a jeśli chce się używac tego jako zestaw głośnomowiący trzeba ręcznie odebrać i przestawić sobie radio w tryb AUX.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Ciekawe greg523 rozwiazanie ktore opisales...

Z tym kablem do telefony tez bede musial sie zastanowic gdyz faktycznie przyda sie jako mp3...