Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie...

Mam BMW e3694 rok...mam felgi alu (nie znam ich dokladnych wymiarow) na ktorych sa oponki 235/55 r17 to sa kola na tyl.... a pytanie brzmi... czy moge zalozyc na te felgi oponki 245/45 r17 i czy siw wpasuja w nadkole??nic nie bylo poszerzane jest lekko obnizona leciutko....

Na przodzie zas mam 205/50 r17 i czy moglbym na przod zalozyc 215/45 r17 i czy tez bedzie ok??czy nie bedzie obcieralo i wogole??

Jestem ttuaj Świeżakiem wiec prosze o wyrozumialosc i prosze o jakakolwiek odpowiedz i pomoc...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nikt Ci na 100% nie powie jesli nie zna wymiarów felgi. co do tych przednik to sam powinienes zauwazyc czy wejdzie Ci szersza opona jesli jest naciagnieta to bedziesz mógł włozyc szersza ale tak jak mówiłem nie znam wymiarów Twojej felgi wiec duzo nie mozna na ten temat powiedziec. Sciagnij kolo i zobacz jakie ma oznaczenia felga, wtedy wszystko sie wyjasni

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Dużo zależy do tego jaka masz szerokość felgi. Kolega miał 7,5 i z tyłu miał 245/45/17 i śmiało śmigał bez najmniejszych problemów (mówię o tyle bo przód możesz założyć taki jak opisałeś, nie powinno być problemu). Trzeba pamiętać też o tym ze czasem felgi przednie są węższe,a tylnie szersze ;)
BMW for fun