Skocz do zawartości

nawiewy dmuchawa - skwierczenie i dymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nawiew zwykly 3 pokretla "cieple/zimne , biegi , gdzie ma wiac" - bez klimy.

Od kilku miesiecy wylatywaly mi syfy z nawiewow - auto dlugo stalo na parkingu. Na poczatku dmuchawa nie dziala na wyzszych biegach ale pozniej sie naprawilo , zostalo tylko dziwne skwierczenie z nawiewu. Poza tym cieple powietrze bylo tylko na szyby i nogi , glownie jak cisnalem autkiem , na luzie po pewnym czasie robilo sie zimne.

Ruszylem ostantio autem w trase i zobaczylem dym z nawiewow (mialem uruchomione cieple powietrze). Cos sie chyba spalilo. Teraz uruchamiam nawiew tylko na zimne powietrze , ten specyficzny odglos jest 3 razy glosniejszy. Nie urucham cieplego bo boje sie co sie stanie.

Do wymiany nagrzewnica ? jakis silniczek ? i gdzie to sie miesci? pod maska zaraz przy szybie? od tej strony mam tego szukac zeby to wyciagac?

Pozdrawiam

nice is now known as Cream
Opublikowano
silnik od nawiewu znajduje się w komorze silnika pod podszybiem. Myślę że to silnik wyciąga nogi wiec ciepły nawiew możesz korzystać, Ciepłe powietrze leci na szybę przednia i na boczne i nogi zimne tylko z tych przednich kratek na pokrętle szyba, nogi masz oznaczone kolor niebieski zimne powietrze jak będzie ustawiony na tym poziomie to zawsze będzie zimne, bez względu jak będzie ustawione środkowe pokrętło od ciepłego.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
:!: dzieki za odp, ten dymek to prawdopobnie winad penej ilosci wody ktor sie tam dostala.... cieple daje , przez pewien czas bylo dobrze i nic nie skwierczalo, teraz mam to samo, wybiore sie do kogosc niech rzuci okiem, moze tam sie cos zapchalo albo przeszkadza... jeszcze raz dzieki
nice is now known as Cream