Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zdaję sobie sprawe ze temat juz byl poruszany, odpowiedzi byly w stylu lepiej kupic 2.0. Problem w tym, ze mam wyjatkowo zadbana 316i (m40 :( ) z ktora z nic nie chce sie rozstac :) Jak wyglada tutaj sprawa ze swapem na 2.0 ? silnik, osprzęt, skrzynia co jeszcze ? Jak wygląda sprawa z ew. montażem tego wszystkiego ? Domyślam się, że nie będzie pasować w miejsce po starych bebechach ? Auto ma zmienione hamulce na mocniejsze, dodatkowo z tyłu poleciały bębny i są tarcze a więc to chyba odpadnie przy ewentualnej robocie.

Opublikowano
Koło warszawy jest gość, tylko że masz daleko, który kreci się tylko w tej marce. Dla niedo swap to pestka. Wystarczy silnik skrzynia komp elektryka chłodzenie. Sankie te co masz. Tylko silnik z e36 a nie z e34 bo mówił że jest to jakaś różnica w misce. Jednym słowem silnik z kompletnym osprzętem.
Opublikowano
A robił ktoś już może taki SWAP z Was ? Nie "zabiję się" na tym zawieszeniu ? Hamulce mam zmienione ale zawieszenie seryjne. Możesz dać namiary na gościa, jeżeli jest wporządku to mogę dowieźć auto do wawy ;) Może ktoś kojarzy takich "magików" bliżej Wrocławia ? A tak na marginesie pytanie z nieco innej beczki jak wygląda wymiana 1,6i na 1,8 też m40 ? (jeżeli swap to na 2,0 ale to pytanie znajomego)
Opublikowano

kolego jezeli juz decydujesz sie na swap to wrzuc od razu m50b25 albo jeszcze lepiej m52b28 :wink: powiem tak 2,0 nie jest rakieta, mam obecnie m50b25 i na wiosne bedzie juz z doladowaniem (jestem w trakcie projektu). na poczatku wydawalo mi sie ze 2,5 jest ok.ratowalem sie coprawda chip-em, wydechem i wiecznie malo.

zastanow sie porzadnie zeby nie chodzic dwa razy po ten sam chleb.

pozdrawiam

GSI KOCHALEM

BMW POKOCHAM