Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Samochód E32 92r.735iA

Kolejna pompka spryskiwaczy padła-od dużego zbiornika+2 sztuka od intensywnego również kuleje(jeszcze niestyk muszę wykluczyć)

numer 61661380068

Jakie zamienniki stosowaliście u siebie/+ - jaka ich cena/ :?:

Czy zamiennik Topran Hans Preis da radę :?:

Dodać mogę,że za"oryginał"w rozmowie tel. 170 zł wołali/za 1 sztukę :|

JACA

Opublikowano

właśnie taki zdechł po1,5 roku i nie ma co ukrywać,że swe latka mają,

więc zamiennik poszukiwany

Opublikowano

Śilniczek o którym mowa można regenerować,

przestaje działać dlatego że zaciera się w nim ośka (dostaje się tam zawsze troszke płynu) i pojawia się troszke rdzy (wystarczy papier ścierny)

Palić się nie pali ponieważ ma zabezpieczenie przed przegrzaniem

Wystarczy go rozebrać (używając dość dużej siły) i przeczyścić,

ta cała pompka jest prosta jak budowa cepa

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Obydwie pompki,które padły zaczęły przeciekać "od spodu" i zamiast pompować w rurkę od spryskiwaczy,waliło płynem w ziemię.

Z początku myślałem,że przecieka na uszczelce między pompką,a zbiorniczkiem,lecz pompka była nieszczelna na spodzie korpusu.

Edytowane przez JACA
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja przekonałem się do używanych oryginałów, ale... niekoniecznie ze znaczkiem BMW. Bosch i inne firmy produkują przecież dla różnych marek, poszedłem z uszkodzoną moja pompką (w aktualnej E34, jak i w poprzedniej), znalazłem identyczną, numer się zgadzał, ale znaczek był inny niż BMW. Działa do dzisiaj.
Kai
Opublikowano

Witam

Pompki doszły,obie są sprawne,zwykłe mycie wszystko ok-po podłączeniu prądu przedłużką z kostki od dolnej pompki do tej od intensywnego również psika,więc same węzyki są drożne+4 dziurki dyszy również.

Jednak intensywnego brak,wycieraczki stoją.

Bezpieczniki całe-przeleciałem wszystkie po kolei.

Podłączony stary silniczek od pompki na dolnej wtyczce aż swiszczy,a gdy go się podłączy do wtyczki od intenesywnego ledwo co zakręci z 3 obroty bardzo powoli :doh:

-na starch pompkach intenesywne czasem się "zawieszało".

aha dla dociekliwych szukajka nic podobnego nie znalazła,google i inne bmw forum również

Opublikowano
witam mam podobny problem. Mianowicie działa mi tylko jeden spryskiwacz prawy od strony pasażera. Jest to górna pompka gdyż po odłączeniu jej prawy nadal działa. Chciałbym ją rozebrać ale nie za bardzo wiem jak czy ją sie odkręca czy wyciąga próbowałem na różne sposoby lecz nic z tego. z Pompki nic nie cieknie ale wygląda że jest bardzo zaśniedziała. jak ja rozebrać?
Opublikowano

spryskiwacze czasem się przepycha(nie za głęboko,drucikiem od bąbki np-łatwej od igły chwycić) jeśli zachodzi taka potrzeba,niektórzy demontują i moczą w roztworze octu

a sama pompka chodzi/działa :?: wpierw ją sprawdź czy pracuje,czy prąd we wtyczce się pojawia,jak tak to dalej spryskiwacze do czyszczenia,ew,przewód

w zbiorniczkach jest na wcisk wsadzona w uszczelkę i zbiorniczek

zdemolowałem swoje stare,plastykowa obudowa składa się z 2 części,widać"klejenie" góra odejdzie i widać sam silniczek,silniczek wydostaniesz i widać oskę napędzającą wirnik,,,w dolnej części jest "uszczelniacz" i niżej wirnik-tam raczej się nie dobierzesz bez zniszczenia