Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

przy okazji wymiany świec zauważyłem, że stare są mokre od oleju od góry czyli tak jakby ktoś je polał od góry wiem że to wina którejś z uszczelek, kiedyś znalazłem post na ten temat (ale teraz już nie mogę), proszę o info która to uszczelka jaki jest jej koszt w ASO czy sam dam radę ją wymienić i czy przy okazji trzeba wymienić coś jeszcze,nie jestem mechanikiem, ale jeżeli operacja nie jest trudna to proszę o wskazówki

Opublikowano
Czy to sie nazywa uszczelka pod glowicą? Ja mialem olej na 1 i 2 swiecy. Pojechal do mechanika. Wymienil uszczelke pod glowica bo mowil ze to od tego a olej i tak ciagle na swiecach 1 i 2 sie pojawia...
Opublikowano
bo wymienil nie ta uszczelke co trzeba , tak jak napisal MarekM-535i trzeba wymienic uszczelke ktora okleja gniazda swiec.U mnie olej byl w 2,4,5,6 - jeszcze niewymienilem uszczelki musze sie zebrac wkoncu