Skocz do zawartości

lekkie szuranie przy wciskaniu pedalu sprzegla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest taki maly problemik. Przy wciskaniu pedalu sprzegla czuje i slysze lekkie szuranie. Sprawa jest przy samym pedale. Mial ktos cos takiego? Trzeba cos nasmarowac? Moze wiecie?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
Witam

Jest taki maly problemik. Przy wciskaniu pedalu sprzegla czuje i slysze lekkie szuranie. Sprawa jest przy samym pedale. Mial ktos cos takiego? Trzeba cos nasmarowac? Moze wiecie?

Dzieki

Hi

to "szuranie" jest w całym zakresie skoku czy na początku, w środku czy na końcu?

Najprościej odkręcić osłonę plastikową nad pedałami i zobaczyć gdzie "szura"

W moim przypadku było przy samej podłodze! Jest tam taki łącznik plastikowy (nie wiem jak się to dokładnie nazywa) nr 2 po lewej i sworzeń 12 dolny tarł po zawleczce (patrz strzałki).

Było to spowodowane luzem poprzecznym pedału (w zależności jak ułożyłem stopę na pedale).

Wymieniłem elementy:

nr 4,(tulejki plastikowe) i nr 8. Dolny sworzeń przełożyłem od drugiej strony tak aby był większy prześwit od tego plastikowego łącznika (2).

Koszt (chyba) 30 zeta robiłem to w tamtym roku i dokładnie nie pamiętam.

%5B640%3A449%5Dhttp%3A//bayimg.com/image/lambfaabd.jpg

Oczywiście u Ciebie może być coś zupełnie innego :doh:

Pozdrawiam :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wielkie dzieki. Jak bede mial chwilke czasu, to rozbiore plastiki i pokombinuje.

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

witam,

mialem pdobny problem, okazalo sie ze musialem przypadkowo kppnac noga ta oslone plastikowa nad pedalami i ta wysunela sie z uchwytu i to spowodowalo ze pedal sprzegla obcieral przy samym koncu o ten plastik.

wystarczylo ustawic ta oslone na swoim miejscu i przestalo.

pzdr

Opublikowano
Podepnę sie pod temat. U mnie od dłuższego czasu odczuwalny jest delikatny przeskok/click gdzies w polowie drogi sprzęgła przy wciskaniu pedału. Nie jest to słyszalne, a jedynie czuć bardzo delikatnie pod nogą. Miał ktos cos podobnego?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam,

mialem pdobny problem, okazalo sie ze musialem przypadkowo kppnac noga ta oslone plastikowa nad pedalami i ta wysunela sie z uchwytu i to spowodowalo ze pedal sprzegla obcieral przy samym koncu o ten plastik.

wystarczylo ustawic ta oslone na swoim miejscu i przestalo.

pzdr

To moze byc to, bo zdejmowalem oslone zeby wymienic linke otwierania maski.

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj