Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam problem ze skrzynia biegów wyskakuje mi jedynka nie zawsze ale dosc czesto jaka moze byc tego przyczyna??? Dzieki z gory
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdy synchronizator padnie to bieg zgrzyta.Na poczatek wymien sprezynki odpowiedzialne za trzymanie biegow nie zaszkodzi a moze pomoc,a jak nie to trzeba rozgladac sie za skrzynia.Tu masz stronke z czesciami do kazdego modelu.

http://bmwfans.info/original/

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
dzieki wielkie tylko nie mam pojecia jak do tego sie zabrac ale trzeba wstawic do mechanika jak to nie pomoze trzba bedzie szukac skrzyni????
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Wyskakuje mi jedynka w mojej buni. Mam do kumpla drugą skrzynie za dosc małe pieniadze. Czy są jakies róznice w skrzyniach z poszczególnych silników cz naprzykałd z 1.6 nada sie do 1.8? Jak to sprawdzic, są jakies oznaczenia czy cos w tym rodzaju. Moja to E36 COUPE 1.8 140km (103 kw). Dzieki i pozdrawiam.