Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio czesto uzywam trybu auto bo ladnie mnie grzeje i trzyma cieplo :)

I tylko nie moge zlokalizowac skad wieje po wlaczeniu trybu AUTO. Jak sobie po wlaczeniu AUTO wlacze tez na nogi i na kabine to wyraznie czuje jak daje cieplym po nogach i na mnie. Ale jak tylko przycisne samo AUTO to slysze ze dmuchawa pracuje, robi sie cieplo ale nie czuje zeby wialo z nawiewow z przodu ani innych. I tu pytanie. Czy w trybie AUTO bez recznego wybrania kierunku panel jakos sam sobie steruje nawiewami ??

Instrukcji niestety nie posiadam :cry:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Witam

I tu pytanie. Czy w trybie AUTO bez recznego wybrania kierunku panel jakos sam sobie steruje nawiewami ??

Instrukcji niestety nie posiadam :cry:

W trybie AUTO klimatronic sam steruje sobie gdzie będzie leciało powietrze.

Pzdr,

Opublikowano
Wlasnie w trybie auto sam steruje gdzie i jak mocno wieje zazwyczaj troche wiecej wieje na przednia szybe i cieplo rozchodzi sie po calym aucie ale jezeli chcemy wiecej ciepla np na nogi czy na nas to oczywiscie wystarczy wcisnac te przyciski i na tych opcjqach moc nawiewu zostaje nieco zwiekszona
Opublikowano

Rozwijajac wypowiedz piotra i kolegi wyzej klimatronik na AUTO utrzymuje nadana jemu temperature, bez dmuchania zbednego goracym powietrzem w twarz czy w nogi ( tak samo jesli chłodzi wnetrze)

cyrkuluje powietrzem w sposób łagodny dla pasazera- w momecie podnoszenia czy szybszego chlodzenia nawiew podnosi obroty przez co dazy do szubszego utrzymania ustalonej temp. a potem po jej osiagniecia , zwalnia obrotyb i ja tylko podtrzymuje.

a Opcje nawiewu na tułw , szybe i nogi wyłącza tryb auto i dmucha na nie ( tak jak przekrecenie kulka na tem w czerwonym polu i wlaczenie kulka dmuchawy na np. 3 )