Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanie czy trudno jest wymienić sam napinacz łancucha rozrządu w m42 i czy długo trwa?i ile mechanik by wziął za taką robotę?a może samemu?i czy możliwe jest aby było go słychać tylko po rozruchu na zimnym silniku?dzięki i czekam na konkretne odpowiedzi
Opublikowano

pewnie popychacze Ci grają :) nie martw się , większość ISów tak ma w Zimę :)

Jak dawno mzieniałes olej?? sprawdź sobie stan oleju jeszcze :)

Napinacza nei usłyszysz

Co do wymiany.

Odkręcasz pokrywe zaworów, wykręcasz napinacz, wkładasz nowy, wlewasz do jego komory troche oleju takiego na jakim jezdzisz, i nartą od łancucha pompujesz po prostu do siebie i do łańcucha aż bedzie baaardzo ciężko chodzic, oczywiscie dolewasz oleju ciut do komory bo napinacz wypije, a potem zakrecasz pokrywe i cała filozofia

Opublikowano
Wlasnie nie jestem pewien czy to rozrząd czy popychacze.Popychacze slyszałem w poprzednim e30 i teraz dzwiek jet inny.Popychacze to stukot a teraz słychac warkot.Na innym forum,wiesz którym pisali ze inaczej mozna wymienic napinacz.Odkrecajac tylko nakretke,wyjmujac stary i wkładajac nowy :8) olej niedawno wymieniałem,stan ok :cool2: