Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zdarzylo mi się 4 razy że po uruchomieniu samochodu nie zaświecil się wyświetlacz w navi pro. Jezt zupełnie czarny i raz na 30-40 sekund błyśnie tyko cały na biało, oczywiście nie działa sterowanie ogrzewaniem i nic związanego z iDrivem. pierwszy raz stało mi się tak w niemczech i dopiero w serwisie bmw gość pokazał mi jak resetować syetem (wciskając guzik od wysuwania plyty cd i dvd równocześnie z pokrętłem od regulacji głośności) wtedy pomogło, jak stało misię tak kilka dni temu to resetowanie nic nie dało i dopiero po wyłączeniu auta i uruchomieniu po 30 minutach wszystko wrocilo do normy. Macie pomysł co się dzieje?

Opublikowano
sterowniki modułu ccc. najczęsciej wina aktualizacji softu. Dzieje sie tak ( czarny ekran) po krótkim unieruchomieniu samochodu.Z którego roku masz soft?. Rozwiązanie: wgrac nowy soft(najlepiej w de- sznsa, że wymienią Ci w razie problemów bezpłatnie moduł lub wymiana modułu ccc w pl - nie mam pojecia o kosztach). pozdrawiam
Opublikowano

To jest wlasnie jeden z powodow, dlaczego BMW zrezygnowal z VDO Siemens i kupuje teraz idrive'a od Beckera.

Na niemieckim forum E60 jest sporo przypadkow resetow CCC, dochodzilo nawet do tego, ze trzeba bylo wymienic caly modul CCC (czesc za pareset €), bo sie popsula przez wgranie nowego softu (jako amatorowi komputerowemu nie miesci mi sie w glowie, jak software moze mechanicznie uszkodzic hardware, zeby trzeba je wymieniac?). No ale tak bylo...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Sorry za pytanie ale jak sprawdzić z kiedy jest soft u mnie? Auto jest 08.2005

Najprościej po ekranie powitalnym - wygląd pokrętła do i-drive i menu po wciśnięciu tego pokrętła (podział na trzy sekcje w sofcie z 2008, przy "starym sofcie jest tylko jedna sekcja. Nie wiem czym różni się najnowszy soft.). Wgranie softu nie zawsze może oznaczać, że wgrali wszyskie "nowe" sterowniki. pozdrawiam

Opublikowano

z tego co widze piszecie o 2 roznych usterkach

wgrywanie softu pomaga na sytuacje gdy wsiadasz do auta , zapalasz , a monitor stoi na powitalnej stronie , idrive niedziala,trwa to do max 1 minuty

w/g mnie jesli dobrze zrozumialem to twoj monitor jest zupelnie ciemny tak jakby wogole sie niewlaczyl . jesli tak to prawdopodobnie szykuje Ci sie wymiana akumulatora. ale to i tak tansze niz wym CCC :lol:

pozdr

Opublikowano
dokładnie tak jak piszesz Motoolo, odpalam auto wyświetlacz jest czarny i raz na 30-40 sekund błyśnie na biało, słychać że napęd od płyty coś mieli tak jak napęd komputera, resetowanie systemu przes wciśnięcie przycisków od wyjmowania Ļlyty jednocześnie z wciśnięciem pokrętła od głośności nic nie daje, stało mi się tak na razie 4 razy więc nie ma tragedii ale cos sie szykuje:)
Opublikowano

Temat jest bardziej rozlegly niz ramy tego forum

Bez porzadnej diagnozy niczego sie niedowiesz

To wszystko tylko domysly

to co mnie przyszlo do glowy to slaby akumulator

Gdy taka sytuacja nastepuje to system oszczedzania energi w samochodzie wylacza niepotrzebne elementy takie jak np. ogrzewanie postojowe , ogrzewanie siedzen i opisywany przez Ciebie system audio.

Mozesz tez miec nadpalone styki w przekazniku ktory zasila CCC. To tez czesta przyczyna wieszania sie CCC