Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie,

przegrzebałem forum i nie mogę znaleźć nic na temat mojego problemu. Normalnie ręce opadają ... :mad2:

Mój problem polega na tym, że zamkiem w drzwiach kierowcy otwieram i zamykam wszystko, lecz gdy użyję pilota bądź zamka w klapie bagażnika - drzwi kierowcy nie reagują.

Gdzie szukać przyczyny?? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano

Krótko mówiąc wygląda mi to na uszkodzenie siłownika drzwi kierowcy!!

pomyśl... wkładasz kluczyk do drzwi kierowcy i przekręcasz zamek czyli mechanicznie otwierasz zamek w drzwiach kierowcy a na czujniku przy wkładce pojawia się impuls i otwiera pozostałe drzwi. Gdy natomiast otwierasz z bagażnika to wtedy wkłądka bakażnika uruchamia styk który daje impuls dla centralki która daje napięcie dla pozostałych siłowników a skoro drzwi kierowcy się nie otwierają świadczy to o tym że siłownik nie pracuje, więc albo siłownik się uszkodził albo nie dostaje napięcia które gubi się np na uszkodzonych przewodach w przelotce pomiędzy autem a drzwiami...

Opublikowano
siłownik nie przekazuje sygnału dalej.... siłownik odbiera tylko sterowanie i napięcie z centralki a sterowanie jest realizowane za pomocą micro switcha czyli micro przełnika przy zamku a dokładnie samej wkładce... dlatego jak przekręcisz zamek to ten przełącznik daje sygnaldla centralki a ona steruje siłownikami.
Opublikowano

aha, no to wszystko jasne. Dzięki chłopaki za sugestie... pokombinuję przy tym zamku i sprawdzę czy jest zasilanie czy go brak

jeszcze raz dzięx :cool2:

http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif