Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jka w temacie co moze byc przyczyna gdy auto na zimnym silniku nie kopci a jak sie rozgrzeje zaczyna dymiec auto troche stało?

a jaki to dymek jak biały to przy takiej pogodzie normalna sprawa

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
auto stalo okolo 8 miesiecy i jak sie zagrzeje dymi prawdopodobnie bierze olej albo przez uszczelniacze albo pierscienie kto mi powie co bardziej prawdopodobne?
Opublikowano
auto stalo okolo 8 miesiecy i jak sie zagrzeje dymi prawdopodobnie bierze olej albo przez uszczelniacze albo pierscienie kto mi powie co bardziej prawdopodobne?

jeżeli dymek jest taki nito szary a wiecej niebieskawy to może być to co wyżej

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

czy bylo sprawdzane czy ten olej rzuca tez na swiece i przez odme na przyklad?

czy dymi bardziej pod obciazeniem czy tak samo caly czas?

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano
Czuć olej w spalinach?Napisałeś biały/szary,kopci na ciepłym,mój też tak kopci na ciepłym i się tym nie przejmuje,oleju nie bierze.Moim zdaniem jest to zwykła para.Na zimnym tak nie kopci,bo część spalin skropli się jeszcze w zimnym wydechu,jak jest wszystko rozgrzane to dopiero widać jak dymi z rury,przy tak niskich temp. na zewnątrz.
Nur bmw e32
Opublikowano
Panowie mam podobny problem zmienialem silnik z 3.0 na 3.5 i okazalo sie ze muze zrobic remont. Zmienialem uszczelke planowalem glowice zmienione tez byly uszczelniacze na zaworach. Teraz kopci na bialo i dziwne jest to ze nie zawsze. nie wiem czy zle bylo zrobione czy to tak ma byc