Skocz do zawartości

układ paliwowy 318is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.czy układ paliwowy może się zapowietrzyć??jak tak to jak go odpowietrzyć i jak można poznać że układ jest zapowietrzony??z góry dzięki
Opublikowano
Kolego zdaję się że może się zapowietrzyć np gdy braknie Ci paliwa i pociągnie powietrze-tak ktoś pisał chyba kiedyś. Jak odpowietrzyć nie umiem odpowiedzieć.
Opublikowano
zapowietrzenie układu benzynowego jest tylko możliwe wtedy gdy niema odpowietrzenia zbiornika zasysa wtedy paliwo i powstaje próżnia :D a można to sprawdzić w ten sposób po dłuższej jeździe odkręcasz korek wlewu paliwa i wtedy słychać syyyyyyyyk :twisted: a co masz kolego za problemik może pomożemy :wink:
Opublikowano
Mi koplego jak miałem bardzo mało paliwa jak zapaliła to wogóle nie chciała się wkrecic na obroty i przerywała pozdr :!:
Opublikowano
  • Autor
witam.problem mam taki że coś nie chce mi palić moja bemka.i szukam przyczyny..kupiłem pompe paliwa nowy filtr i jutro bede działał..a pytałem sie o to zapowietrzenie ponieważ wyciągałem pompe i nie wiedziałem jak to bedzie z tym powietrzem w baku.Panowie potrzebuje jakiegoś dobrego fachowca na telefon..żebym mógł sprawe wyjaśnić przez tel.dzięki za szybką odpowiedz!!
Opublikowano
A może masz już świce na wymarciu :idea: wiem że jak miałem VW to nie chciał palić i pojechałem do mechaniora i wymienił mi swiece i od tamtej pory palił jak ta lala :twisted: pozdr
Opublikowano
  • Autor
dawno nie wymieniałem świec i przewodów wysokiego napięcia...sam już nie wiem co to może być..to tak się zrobiło przez noc..wieczorem ładnie paliła a rano już tylko kręciła..jutro ma przyjść mi pompa paliwowa i będe wiedział czy szukać w tym kierunku.dzięki kolego
Opublikowano
Ja bym obstawiał na świece no i może te kable zapal ją w nocy i otwórz maske i zobacz czy coś się (świeci, błyska) :lol: jak tak to kable też masz do wymiany bo mają przebicie :mrgreen: :!: pozdr
Opublikowano
  • Autor
przebicie mają podobno..czyli poprostu te świece zmienić i zobaczyć co dalej..no dobra pozostaje mi jutro zakupić te świece to bym już chyba miał prawie cały układ paliwowy wymieniony..dzięki kolego
Opublikowano
  • Autor
układ paliwowy mam zdrowy..poprostu auto kiedyś miało alarm i nie dokońca są wyeliminowane elementy tego alarmu..poprostu załączyła mi sie odcinka paliwa..dzięki Panowie za jaką kolwiek pomocną radę!!
Opublikowano
Kolego a alarm oryginalny czy jakiś wstawiany? Jeśli odcina paliwo to najlepiej znaleźć ten przekaźnik za to odpowiedzialny i połączyć przewody tak jak ma być-gdzie on jest nie mam pojęcia ale z reguły jak montuje się alarm to jest on w trudno dostępnym miejscu. A sprawdzałeś czy odcina Ci paliwo czy iskrę? Bo często się na zapłon montuje także przekaźnik.
Opublikowano
  • Autor
nie wiem jaki był alarm wcześniej bo teraz nie mam wcale,kupiłem auto bez alarmu,a tu takie jaja.muszę auto oddać do elektryka samochodowego i niech fachowiec już sie martwi.