Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.czy układ paliwowy może się zapowietrzyć??jak tak to jak go odpowietrzyć i jak można poznać że układ jest zapowietrzony??z góry dzięki
Opublikowano
Kolego zdaję się że może się zapowietrzyć np gdy braknie Ci paliwa i pociągnie powietrze-tak ktoś pisał chyba kiedyś. Jak odpowietrzyć nie umiem odpowiedzieć.
Opublikowano
zapowietrzenie układu benzynowego jest tylko możliwe wtedy gdy niema odpowietrzenia zbiornika zasysa wtedy paliwo i powstaje próżnia :D a można to sprawdzić w ten sposób po dłuższej jeździe odkręcasz korek wlewu paliwa i wtedy słychać syyyyyyyyk :twisted: a co masz kolego za problemik może pomożemy :wink:
Opublikowano
Mi koplego jak miałem bardzo mało paliwa jak zapaliła to wogóle nie chciała się wkrecic na obroty i przerywała pozdr :!:
Opublikowano
witam.problem mam taki że coś nie chce mi palić moja bemka.i szukam przyczyny..kupiłem pompe paliwa nowy filtr i jutro bede działał..a pytałem sie o to zapowietrzenie ponieważ wyciągałem pompe i nie wiedziałem jak to bedzie z tym powietrzem w baku.Panowie potrzebuje jakiegoś dobrego fachowca na telefon..żebym mógł sprawe wyjaśnić przez tel.dzięki za szybką odpowiedz!!
Opublikowano
A może masz już świce na wymarciu :idea: wiem że jak miałem VW to nie chciał palić i pojechałem do mechaniora i wymienił mi swiece i od tamtej pory palił jak ta lala :twisted: pozdr
Opublikowano
dawno nie wymieniałem świec i przewodów wysokiego napięcia...sam już nie wiem co to może być..to tak się zrobiło przez noc..wieczorem ładnie paliła a rano już tylko kręciła..jutro ma przyjść mi pompa paliwowa i będe wiedział czy szukać w tym kierunku.dzięki kolego
Opublikowano
Ja bym obstawiał na świece no i może te kable zapal ją w nocy i otwórz maske i zobacz czy coś się (świeci, błyska) :lol: jak tak to kable też masz do wymiany bo mają przebicie :mrgreen: :!: pozdr
Opublikowano
przebicie mają podobno..czyli poprostu te świece zmienić i zobaczyć co dalej..no dobra pozostaje mi jutro zakupić te świece to bym już chyba miał prawie cały układ paliwowy wymieniony..dzięki kolego
Opublikowano
układ paliwowy mam zdrowy..poprostu auto kiedyś miało alarm i nie dokońca są wyeliminowane elementy tego alarmu..poprostu załączyła mi sie odcinka paliwa..dzięki Panowie za jaką kolwiek pomocną radę!!
Opublikowano
Kolego a alarm oryginalny czy jakiś wstawiany? Jeśli odcina paliwo to najlepiej znaleźć ten przekaźnik za to odpowiedzialny i połączyć przewody tak jak ma być-gdzie on jest nie mam pojęcia ale z reguły jak montuje się alarm to jest on w trudno dostępnym miejscu. A sprawdzałeś czy odcina Ci paliwo czy iskrę? Bo często się na zapłon montuje także przekaźnik.
Opublikowano
nie wiem jaki był alarm wcześniej bo teraz nie mam wcale,kupiłem auto bez alarmu,a tu takie jaja.muszę auto oddać do elektryka samochodowego i niech fachowiec już sie martwi.