Skocz do zawartości

320TD Compact problem z obrotami przy zapalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam auto jak w temacie silnik m47n i otóż jak odpalam auto po nocy to obroty wchodzą na prawie 1 tyś obr dodam że dzieje sie to przez chwile jakieś 10/15 s po odpaleniu i po chwili stopniowo zchodzą do normalnego stanu :roll: jak cieplej to mniejsze a jak odpalam po nocy a auto stało w garażu to normalnie odpala i trzyma te 800/700 obr

a moje pytanie to czy to jest normalne ? czy raczej powinienem sie zacząć martwić lub coś trzeba wymienić ;)

pozdrawiam i dzięki za pomoc :norty:

czasami na drogach można spotkać wariatów co pędzą ponad swoje umiejętności na złamanie karku no na prawdę, aż czasami ciężko ich wyprzedzić.....:)
Opublikowano
spokojnie możesz spać wszystko jest oki ja ma 1,7 TDSa i jak jest zimno wskakuje na 1 tys a po paru sekundach spada na 800 :D
Opublikowano (edytowane)

kolego ja mam ten sam silnik i mam to samo

wszystko jest uzaleznione od temp zwenetrznej

powiedz mi jak dlugo grzeja Ci siwece?

czyli tak samo jak u mnie, poczekamy na wiekszy mroz

pozdrawiam

Edytowane przez Jędrek_32
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź a świece grzeje mi chwilkę myślę że 1s lub 2s ciężko powiedzieć jak na razie czyli temp ok -3 a jak koło zera lub ciut więcej to ta lampka od świec albo mignie tak szybko że ledwo zauważalnie

pozdrawiam :norty:

czasami na drogach można spotkać wariatów co pędzą ponad swoje umiejętności na złamanie karku no na prawdę, aż czasami ciężko ich wyprzedzić.....:)