Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam nie typowy problem z ABSem. W przeciwieństwie do wszystkich przypadków jakie znalazłem na forum u mnie kontrolka ABS nie zapala się wogóle. ABS oczywiście nie działa. Kupiłem już takie auto i myslałem że to spalona żarówka i uszkodzony któryś czujnik. Jednak okazało się że zarówka jest dobra. Mam auto pół roku i ani razu się nie zapaliła. Bezpieczniki ok. Co może być przyczyną i od czego zacząć poszukiwania usterki?
Opublikowano
Sprawdz wszystkie czujniki ABSu ktore sa w takich plastikowych oslonkach schowane za kolkiem czyli na nadkolu. Odlacz wtyczki i zmierz rezystancje jakims miernikiem. Poszukaj na forum ile powinna miec rezystancja czujnika bo ja nie pamietam. Jesli ta twoja zmierzona bedzie sie znacznie roznila od tej prawidlowej to masz czujniki zwalone. Mozliwe tez ze cos z pompa, albo z lampka cos nie tak. Wogole masz ABS bo cos mi sie obilo o uszy ze nie wszystkie e36 mial ABS.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
jako pierwsza rzecz jaka możesz zrobić to podłącz pod kompa :!: zaoszczędzisz czasu i nerwów :!: podejrzewam ze ktoś zrobił dowcip i odciął kabelek od kontrolki . komp jak magiczna kula wszystko pokarze :!: :dance: