Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mój problem dotyczy stuków na nierównościach z tyłu wydaje mi się że to jest jakby pod półką tylną, nie wie ktoś co to może być? wiem że w zawieszeniu nie da sie na odległóść ocenić ale może ktoś miał podobny stukot.
Opublikowano
Witam mój problem dotyczy stuków na nierównościach z tyłu wydaje mi się że to jest jakby pod półką tylną, nie wie ktoś co to może być? wiem że w zawieszeniu nie da sie na odległóść ocenić ale może ktoś miał podobny stukot.
pewnie wybiły ci sie poduszki amortyzatora tu masz link. :D http://moto.allegro.pl/item483005346_mocowanie_poduszka_amortyzatora_bmw_e30_e36_e46_hd.html
Opublikowano
Robota bardzo prosta. Zdejmujesz tapicerkę w bagażniku po bokach i już zobaczysz poduszki amortyzatorów. Odkręcasz po dwie nakrętki które je mocują a następnie pod autem odkręcasz jedną śrubę która mocuje amortyzator (to najwygodniej zrobić z kanału). Wyciągasz cały amorek z poduszką, wymieniasz ją na nową i montujesz z powrotem. Później cieszysz się cichą jazdą :D
Opublikowano
dzięki koledzy już wymieniłem, obyło sie bez odkrecania amorka na dole, samochód na lewarek ,a gdy byl podniesiony to mocno koło w dół :) mała rzecz a taki komfort :)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam temat, bo nie chce zakladać kolejnego podobnego wątku...

pojawił się problem w Compact. Słyszę metaliczne stuki przy jeździe po nawet drobnych koleinach. Metaliczny stuk (taki sam) słyszałem też kopiąc w koło przy próbie jego zdjęcia. Problem dotyczy tylko tyłu. Wydaje mi się, że mogą to być jakieś łączniki metalowo-gumowe, ale nie za bardzo wiem gdzie ich szukać i jak je sprawdzić. Może ktoś pomoże?