Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

hey,

czy spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem że podczas uruchomienia po nacisnięciu guzika start wyskakuje błąd elektroniki (żółty jakby znaczek podobny jak działa DSC) , zaraz potem błąd opony i na końcu samochód na lewarku.

Zdarza się to od czasu do czasu i jak się wyjmnie kluczyk i włoży zpowrotem to jest ok. (czasami trzeba kilka razy spróbować).

Może tylko u mnie cos się pierd..... :evil:

Edytowane przez wawe
Opublikowano
hey,

czy spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem że podczas uruchomienia po nacisnięciu guzika start wyskakuje błąd elektroniki (żółty jakby znaczek podobny gdy działa DSC) , zaraz potem bład opony i na koncu samochód na lewarku.

Zdarza się to od czasu do czasu i jak się wyjmnie kluczyk i włoży spowrotem to jest ok. (czasami trzeba kilka razy spróbować).

Może tylko u mnie cos się pierd..... :evil:

ja sie z tym jeszcze nie spotkalem. moze masz gdzies jakies zwarcie...

ja bym na Twoim miejscu odlaczyl akumulator na pare minut, jak problem wroci to wtedy do serwisu zeby sprawdzic blad w komputerze.

Opublikowano
Jakoś ostatnio w te deszczowe dni mi tez cos komp zaczął świrować-pokazując błędy blokady kierownicy,czy błąd kluczyka.Oczywiscie chwile potem wróciło wszystko do normy i działało-a żadnych błędów nie było.Może to ta wilgoć-cholera wie ;-).To elektronika-może czasem poswirowac.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

no wilgodź to to nie jest, bo także miałem to w lecie i nawet czasem podczas jazdy wyskakiwał ten błąd i gasł silnik.

Troszke sprawa kiepska bo nie wiadomo gdzie i kiedy zgaśnie silnik:)))

muszę podjechać gdzieś w Wawie do elektronika i sprawdzić co jest , ale wpierw odłącze akumulator może jakiś błąd się wkradł i warjuje.

Opublikowano

Miałem podobne problemy... szczególnie kiedy robiłem kilka czynności na raz. Np. Auto stoi na światłach postojowych i gra radio, szyby otwarte,Kluczyk w statyjce, otwieram bagażnik... itd. Wciskam guzik start.. a tu nic!!! wkur... mnie to bardzo.. ale chwila spokoju. Wyjęcie kluczyka ze stacyjki.Chwila spokoju ( 10 s.) ponowne włączenie kluczyka i auto odpala:-)

Za dużo elektroniki i takie akcje mogą się zdażyc. Nie przejmuj się.Pozdrawiam.