Skocz do zawartości

Odpalanie raz dobrze a raz ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z odpalaniem glownie rano ,raz odpala za "dotknieciem" i rowno chodzi innym razem chwile musze zakrecic i chodzi jakby nie palilo na jeden cylinder.

Wymienione swiece na nowe sprawdzone cewki , nie wiem co moze byc przyczyna ze raz chodzi jak nalezy a innym razem nie , moze macie jakies sugestie co sprawdzic , mam pewne podejrzenie ale nie chce sugerowac.

Dzieki za pomoc pozdrawiam

Opublikowano
Moze gdzies lewe powietrze dostaje, przyczyna tez moze byc isntalacja gazowa, przeplywka, sonda lambda albo czujnik polozenia walu a nawet pompa paliwowa. Jesli masz gaz to zacznij od niego ;)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Wlasnie ten czujnik polozenia walu mnie jakos najbardziej pasuje , czego nie chcialem sugerowac.Dalsze sugestie mile widziane :)
Opublikowano
Mam problem z odpalaniem glownie rano ,raz odpala za "dotknieciem" i rowno chodzi innym razem chwile musze zakrecic i chodzi jakby nie palilo na jeden cylinder.

Wymienione swiece na nowe sprawdzone cewki , nie wiem co moze byc przyczyna ze raz chodzi jak nalezy a innym razem nie , moze macie jakies sugestie co sprawdzic , mam pewne podejrzenie ale nie chce sugerowac.

Dzieki za pomoc pozdrawiam

robiles komputerowa diagnostyke?

bez tego - wszystkie udzielone odpowiedzi to jedna wielka zgadywanka

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Diagnostyke robilem ale to nie to skanowanie co kiedys ro bilem i gosc mi mowil gdzie jaki blad, teraz bylem u goscia i podlaczyl tam komputer z jakims ustrojstwem od boscha i pokazalo miedzy innymi czujnik polozenia i jeszcze jakies dwa bledy niezidentyfikowane ktorych nie mogl usunac.

Taka to diagnostyka a czujnik nie w kij dmuchal 300zl i nie wiadomo czy wymiana pomoze ?

Opublikowano
Diagnostyke robilem ale to nie to skanowanie co kiedys ro bilem i gosc mi mowil gdzie jaki blad, teraz bylem u goscia i podlaczyl tam komputer z jakims ustrojstwem od boscha i pokazalo miedzy innymi czujnik polozenia i jeszcze jakies dwa bledy niezidentyfikowane ktorych nie mogl usunac.

Taka to diagnostyka a czujnik nie w kij dmuchal 300zl i nie wiadomo czy wymiana pomoze ?

Jesli to jest taki sam motor jak moj, to mozna sprobowac przelozyc czujnik na probe - tylko nie wiem czy on czasem nie jest jakos klopotliwie

zamontowany, sprawdze

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Niestety zamontowany jest tak ze nie obejdzie sie bez zdejmowania niektorych elementow gdyby tak bylo juz bym wymontowal i nawet uzywke zalozyl choc zdaje sobie sprawe ze nie jest to gwarancja ze uzywka bedzie dobra.

Kolesie z warsztatu mowia ze nie wyjma bez uszkodzenia tego czujnika wiec jesli sie zdecyduje musze byc przygotowany na wydatek :(