Skocz do zawartości

e36 coupe po malej kolizji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam drogich forumowiczów

otoz pisze bo niemoge sobie z tym problemem poradzic, otoż

niedawno mialem kolizje (z taxi:)) , była to moja wina- Wyjezdzalem na skreconych na maxa kolach w prawo z parkingu i nie zauwazylem nadjezdzajacego auta, mialem prostowany slupek i wyienilem drzwi (kolizja przy predkości 20 km/h). teraz mam taki problem mianowicie przy skrecaniu w prawo (obojetnie jaka predkoscia) czuje jakby lewe kolo nie mialo przyczepności (warczenie) , bylem na zbieżnosci i powiedzieli ze to luz na przekladni, nie wieze w to poniewaz problem jest tylko przy skrecaniu w prawo w lewo niema zadnego prblemu, czy ktos ma pomysl co to moze byc??

pozdrawiam

Opublikowano
A czy to warczenie nie bierze Ci się od po prostu tarcia opony o blachę?? :) Mam takie coś jak maxymalnie skręcę w jedną stronę-a wzięło mi się to od kiedy wymieniłem opony na nowe i to takich samych rozmiarów :shock: :shock: :shock:
Opublikowano
niestety nie nawet przy minimalnym skrecaniu przy szybszej jezdzie czuje jak cos by tarlo ale jezeli chodzi o oceranie to na 100% nie, to co mi sie dzieje to taki metaliczny dzwiek
Opublikowano

dodam jeszcze, że auto jest z 1999 z przebiegiem 120tkm (takze czy to moze byc przekladnia kierownicza????), bardzo bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie, jak jechalem dzis ok 100 km/h w zakrecie w prawo (łuk) to tez czulem taki metaliczny dzwiek, pompa wspomagania jest jak najbardziej ok, takze o co tu moze chodzic??im bardziej skrecam w prawo tym dziwek dochodzacy z lewego przedniego kola jest mocniejszy,

pozdrawiam

Opublikowano

to w takim badz razie razie prosil bym o stwierdzenie jakie jest prawdopodobienstwo czy to napewno przekładnia?, przypominam problem wystepuje tylko wtedy gady skrecam w prawo (meteliczne buczenie w lewym kole) przy skrecie w lewo jest ok, im wiecej gazu tym buczenie mocniejsze.... kurcze dla mnie to zagwostka 100lecia,

pozdrawiam i z góry dziekuje za wszelkie sugestie