Skocz do zawartości

Jaka karta do telefonu samochodu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos juz korzystal z telefonu w

BMW E39 po lifcie? Jaka karte trzeba zaladowac do podlokietnika zeby rozmawiac. Nie chodzi mi nawet przez sluchake ale przez glosnomowiacy. Polaczenia alarmowe dzialaja.

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
Normalna karta sim tyle że nie wyłamuj tej małej tylko całą duża wsadz jak kupisz i niezawsze bedzie działać jak włążysz do podłokietnika czasami trzeba włożyc ją w bagażniku gdzie jest cały odbiornik od telefonu nad navi i tam się wkłada wboku.
Opublikowano
Normalna karta sim tyle że nie wyłamuj tej małej tylko całą duża wsadz jak kupisz i niezawsze bedzie działać jak włążysz do podłokietnika czasami trzeba włożyc ją w bagażniku gdzie jest cały odbiornik od telefonu nad navi i tam się wkłada wboku.

Bede probowal tylko ze nie mam navi, choc wierze ze modul telefonu w bagazniku i tak mam.

Tobie dziala? Czy moge uzywac telefou bez sluchawki, tylko na glosnomowiacym?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli wyrzuciles te obudowke karty sim (to z czego sim sie wylamuje) to musialbys ja skas wykombinowac. Ja podkleilem tasma klejaca z jednej strony, i naklejam na to karte sim. Kup sobie jakis zestaw startowy za 5zl i przetestuj.

Jesli chodzi o glosnomowiacy... to nie jest to zbyt intuicyjnie. Bodajze jesli dotkniesz sluchawki, chocby sluchawka wciaz byla w w wanience, glosnomowiacy nie zadziala (tak przynajmniej jest umnie). Odebrac telefon bedziesz musial z kierownicy, lewy dolny przycisk. Tak samo z dzwonieniem; jesli nie dzwonie z NAVI, slysze rozmowe w sluchawce pod moim lokciem... :duh:

Acha, ja posiadam oryginalnego Siemensa BIT2 Sa-630.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pytanie tylko czy telefon dziala bez sluchawki? Wkladam karte po lokiec, czyta ja przyjmuje z pinem i wszystko ok tylko nie moge dzownic ani obierac bo mowi ze jest wylaczony jak dzwonie na telefon.
Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Witam

Jeżeli chodzi o działanie telefonu to działa także bez słuchawki u mnie, mogę ją wkładać, wyciągać itp. U mnie było takie łoże do małej karty, wyglądające jak duża karta, w który idealnie pasowała, bez nawet milimetra przerwy co pozostaje po wyłamaniu z dużej, podejrzewam że można to kupić.

W audi np. jak wyjmę słuchawkę z łoża to głośnomówiący się wyłącza i słychać tylko w słuchawce.

W poprzednim e39 nie działało mimo zmianie 2 słuchawek, podejrzewam że należy to jakoś sparować, ale nigdy tego nie zgłębiłem bo brakło mi inwencji :( W tej po prostu działa :)

pozdrawiam

Opublikowano

u mnie telefon działa bez problemu.

Jednak aby słyszeć w głośnikach musze miec przynajmniej przekręcony klucz na 2 lub zapalony silnik, jesli podniose słuchawke wtedy przełącza się na słychawke. co do karty to jak pisali poprzednicy mala karta nie oderwana z tej swojej obudowy. na wyłączonym silniku jak i zapłonie 1 nie działa tel w głośniku tylko słuchawka. ( może celowo zrobione przez BMW... przeciez na postoju mozna rozmawiac przez słuchawke).

pozdrawiam