Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu z pod maski dochodzi dokuczliwe już piszczenie(jakby lewe powietrze gdzieś łapał,bo gdy zgaszę silnik to piszczy jeszcze przez kilka sekund),kiedyś już to opisywałem, ale do rzeczy.Ostatnio spostrzegłem,że kiedy odkręcę korek wlewu oleju to piszczenie przestaje i jest coś jeszcze kiedy go odkręcam to wydostaje się lekkie ciśnienie aż korek lekko podskakuje. Czy to jest normalne?Znajomek podpowiedział mi abym na rurze gumowej, która wchodzi do kolektora założył tzw. tłumik płomienia jest to taka siatka miedziana.Zrobiłem jak mówił ale poprawy nie ma,może ktoś z was pomoże, bo już mi ręce opadają.
Opublikowano
Kolego co do piszczenia to mogą być różne przyczyny :D :!: sprawdż sobie wszyskie węże,opaski itp. :!: :!: Aże korek od oleju podskakuje to jest normalne bo w silniku wytwarzane jest cisnienie :lol: Jest już gdzieś na forum o odkrecaniu korka wiem że z tego postu co raz czytałem to wynikało że nie wolno odkręcać korka przy zapalonym motorze :doh: Pozdrawiam