Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taki problem a mianowicie jak zgaszę silnik i zamknę auto to jak wruce np. rano to świeci mi się kontrolka od płynu hamulcowego licznik kilometrów i komputer, czasem się to nie włancza przez tydzień a czasem po godzinie już się włancza. płyn hamulcowy jest na maximum.

dziękuje :modlitwa:

Opublikowano

naprawde nikt nie wie dlaczego tak się dzieje?? :( :cry2:

może beti daje mi znaki żeby wymienić jej płyn hamulcowy??

Opublikowano
dziwne ze samo sie zapala. Rozumiem ze bez przekrecenia kluczyka takie rzeczy sie dzieja? nie jest to raczej znak do wymiany plynu bo nie mam tam czujnika zuzycia plymu jest tylko poziom
...
Opublikowano
no właśnie to się dzieje bez przekręcania kluczyka przychodze do auta a tam się świeci komputer liczbik kilometrów i właśnie ta kontrolka.wcześniej jak miałem stary akumulator i auto stało przez tydzień nie ruszane a zapaliła mi się ta kontrolka i świeciła np tydzień to nawet rozrusznik mi nie chciał kręcić.
Opublikowano
To musi być jakieś zwarcie - tylko gdzie? trudno zgadywać - trzebaby przejżeć a w pierwszej kolejności zobaczyć czy coś nie było kombinowane z elektryką, np odciencia zapłonów, przeróbki pod deską rozdzielczą, jakieś nieorginalne wiązki kabli koło bezpieczników lub komputerów.
...
Opublikowano
widze ze było coś kombinowane z wtyczką od czujnika płynu hamulcowego i wtyczke można wpiąć też odwrotnie nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.