Skocz do zawartości

Źle założona sprężyna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Koledzy jakiś czas temu wymieniałem amortyzatory z przodu. Po tej operacji (chyba) coś stukało z przodu samochodu, myślałem że może wahacze albo coś ale dzisiaj zobaczyłém że sprężnyny nie są dokładnie włożone w swoje miejsca (są jakby przekręcone, jedna więcej druga mniej). Do tego samochód nie stoi równo (jedna strona jest niżej o jakieś 1,5 cm). Czy złe użożenie sprężnyn może być powodem stukania?
Opublikowano
może masz ułamany kawałek sprężyny,dlatego ci się wydaje że jest przekręcona
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
  • Autor
No w łaśnie wróciłem z garażu. Sam nie wiem czy sprężyna jest urwana czy nie (z obydwu stron jest dokładnie identycznie przestawiona). Przekręciłem je ale po przejechaniu znowu wróciły na miejsca tak jakby przestawione:/ Już nie wiem co jest, może rzeczywiście są urwane... Ile mogą kosztować takie sprężyny? Może ma ktoś zdjęcie jak powinna by ułozona spręzyna w e46 318? Czy dolny koniec sprężyny ma by w tym rowku czy może nie i dlatego mi się przestawia...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z tego co piszesz tak powinno raczej być. Pewnie góra zachodzi a dół ci się nie zgadza?

Też główkowałem nad tym bo myślałem że skoro góra dochodzi do "zagłębienia" to i dół też powinien, a kończy się jakieś 5cm przed tym "garbem".