Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc mialem dziure w zbiorniczku wspomagania zakleiłem zalałem na full a mimo to pompa lekko wyje. W zwiazku z tym mozliwe ze jest powietrze w ukladzie. I stąd moje pytanie, jak go odpowietrzyc? Czy moze sam się odpoiwterzy w miare jezdzenia?
Opublikowano
Nie jest to sprawa szczelności. Jest to sprawa wyeksploatowania i nic poza tym- pompka jest bliska - KAPUTT!!niestety
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
Musze obalić twój wniosek bo troche pojezdzilem i przestała wyć :) i ja nie mowie ze to sprawa szczelnosci ale jak w zbiorniczku było 0 płynu a na chwile silnik musialem zapalic to mozliwe ze sie zapowietrzylo ale juz jest ok. pzdr
Opublikowano

no wlasnie, moja pompka wspomagania tez troche wyla juz. mechanik usilnie mi tlumaczyl ze to pompa i tylko wymiana. ja po lekturze tekstow na forum uparlem sie zeby sprobowac wymienic tylko olej. efekt nic nie wyje :) jest ok. a odpowietrzenie polegalo wlasnie na pokreceniu do oporu kilka razy w jedna i druga strone.

pozdrawiam serdecznie

było... E30 320, E30 325ix, E34 535iA, E46 330xd
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem, tylko, że u mnie wyje gdy kręcę kierownicą w prawo, gdy kręcę w lewo, wycie ucicha. Czy ktoś na forum spotkał się z podobnym przypadkiem?

pozdrawiam sedecznie

Opublikowano
wspomaganie odpowietrzy sie samo.Wystarczy skrecic pare razy w jedna i w druga strone,potem należy jeszcze sprawdzic poziom płynu i ok. Ja miałem za mało płynu we spomaganiu.Poszedłem dokupic na dolewkę i okazało sie że w bmw jest jakis specjalny brązowy płyn. Nie mieli takiego więc stary spusciłem i nalałem mobila. :D chodzi ok.
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
wspomaganie odpowietrzy sie samo.Wystarczy skrecic pare razy w jedna i w druga strone,potem należy jeszcze sprawdzic poziom płynu i ok. Ja miałem za mało płynu we spomaganiu.Poszedłem dokupic na dolewkę i okazało sie że w bmw jest jakis specjalny brązowy płyn. Nie mieli takiego więc stary spusciłem i nalałem mobila. :D chodzi ok.

Jesli zalales ATF zamiast CHFa to nie spodziewaj sie niczego dobrego-

predzej czy pozniej cos padnie. Chyba ze "brazowy" olej to byl

stary wyeksploatowany ATF. Co masz na korku ?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl