Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam e36 i na czym polega problem. Podczas proby odpalenia auta kreci sie rozrusznik ale nie mozna odpalic, dzieje sie tak raz, drugi , trzeci i gdzies za czwartym razem odpala(przez co nie rozstaje sie z prostownikem) , rzadko bo rzadko ale zdarza sie ,ze zaskoczy za pierwszym razem. Sprawdzilem przewod paliwowy bo myslalem,ze gdzies jest nieszczelny ale jest ok, rozrusznik wydaje sie dobry a świece sa wymienione... Co moze byc problemem?? help...
Opublikowano
Skoro świece wymeniles to może przewody kiepskie już, nie wiem jak ma się do tego cewka zaplonowa ale mozliwwe z też może być przyczyną a może masz paliwa tyle zeby na stacje pojechać
Opublikowano

W Twoim silniku nie ma standardowych kabli zapłonowych ani wspólnej cewki, cewek masz 6 po jednej na cylinder są bezpośrednio przy swiecy połączone z nią fajką izolacyjną.

Byłeś może na komputerze w celu diagnozy ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zadna cewka. Musialbys miec ich kilka niesprawnych. A masz 6. Ja bym zasugerowal to samo co kolega wyżej. JEchać na kompa bo czesto czujnik wałka rozrządu lubi padać. Źle odczytuje położenia wałków i uniemożliwia odpalenie. Z doświadczenia wiem, że niektóre tzw carsofty mogą od razu nie pokazać tego błędu, więc jak jeden mechanik nic nie wskóra pojedź dla pewności jeszcze gdzieś indziej na kompa, najlepiej do bmw. Pozdro...
Opublikowano
Mialem cicha nadzieje,ze obedzie sie to bez wiekszych zbednych kosztow czyli komputer, powazny mechanik no ale jesli nie da rady zrobic tego we wlasnym skromnie wyposazonym garazu to trudno :P Dzieki all za info ;]
Opublikowano
To nie jest zbędny koszt tylko element diagnozy problemu. Zbędny koszt był by wtedy kiedy kupił byś w ciemno czujnik wałka i okazało by się że to nie to :)