Skocz do zawartości

524td kontrola oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich jakis czas temu swiecila sie w moim 524td kontrola oleju powiedzieliscie zebym zmienil olej i filtr oleju i ze to powinno pomuc no i to pomoglo kontrola oleju zgasla ale po kilku tygodniach znowu sie zaswiecila i tak dalej zrobilem juz na swiecacej kontroli oleju 600 km i z silnikiem nic sie nie stalo. jaka jest przyczyna swiecacej sie kontroli oleju. z gury dziekuje pozdro.
Opublikowano
zresetuj inspekcję.szukaj,bo było o tym dużo.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
  • Autor
zresetuj inspekcję.szukaj,bo było o tym dużo.
nie wiem o co chodzi jaka inspekcie zresetowac i jak?
Opublikowano
  • Autor
ludzie gdzie i jak sie kasuje inspekcie?
Opublikowano

ja wiem ze nie kazdy ma predyspozycje do logicznego myslenia, ale jesli podaje sie cos na talerzu i tego nie widac to sory... ;/

1.szukamy gniazda diagnostycznego w okolicach bezpiecznikow

2.wlaczamy zaplon na 2, ale nie uruchamiamy auta ,jak ktos ma imobilaiser to go najpierw wylaczyc.

3.zamykamy drzwi od auta (nie na klucz)

4.bierzemy dziurki 7-19 laczymy razem na 13 sekund,po 13 sekundach laczymy raz jeszcze na 13 sekund.

po tych 2 trzynastu sekundach wyjmujaemy kable i idziemy do auta i widzimy wykasowano inspekcje i olej....

co tu moze byc jeszcze niejasne ?

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

Opublikowano
  • Autor
ja wiem ze nie kazdy ma predyspozycje do logicznego myslenia, ale jesli podaje sie cos na talerzu i tego nie widac to sory... ;/

1.szukamy gniazda diagnostycznego w okolicach bezpiecznikow

2.wlaczamy zaplon na 2, ale nie uruchamiamy auta ,jak ktos ma imobilaiser to go najpierw wylaczyc.

3.zamykamy drzwi od auta (nie na klucz)

4.bierzemy dziurki 7-19 laczymy razem na 13 sekund,po 13 sekundach laczymy raz jeszcze na 13 sekund.

po tych 2 trzynastu sekundach wyjmujaemy kable i idziemy do auta i widzimy wykasowano inspekcje i olej....

co tu moze byc jeszcze niejasne ?

tyle to ja wiem tylko ze szukalem tego gniazda i nigdzie go nie ma

Opublikowano
  • Autor
czarne, okragle gniazdo obok bezpiecznikow.

spoko juz to zrobilem pokazaly sie 3 zielone prostokaciki i kontrola zgasla czy to dobrze ?

Opublikowano
  • Autor
kontrola oleju znowu sie zaswiecila :(((( co robic?
Opublikowano
  • Autor
skontroluj olej :D

skasuj jeszcze raz i zobacz czy sie powtorzy

ok. po resecie tej inspekcji pokazaly sie 3 zielone prostokaciki na dzien dzisiejszy jest tylko jeden zielony prostokoncik ? dlaczego moze zle zresetowalem ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

musialem wznowic ten temat bo drazni mnie swiecaca kontrola oleju.

resetowalem inspekcjie kilka razy i nic kontrola nadal sie swieci. kupujac filtr w opakowaniu byla jeszcze uszczelka i miedziana podkladka tej podkladki nie wsadzilem bo nie wiem gdzie czy to przez to ze tej podkladki nie ma kontrola oleju sie swieci ?????????????

Opublikowano
  • Autor
i co nikt mi nie powie co z ta podkladka?
Opublikowano

nic nie piszesz tak naprawde kolego o stanie oleju, moze Ci olej ubywa (niektorym potrafi 1l/1000km)

sprawdzasz ten stan wogole?

Opublikowano
  • Autor
nic nie piszesz tak naprawde kolego o stanie oleju, moze Ci olej ubywa (niektorym potrafi 1l/1000km)

sprawdzasz ten stan wogole?

sprawdzam stan oleju jest ok