Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich jakis czas temu swiecila sie w moim 524td kontrola oleju powiedzieliscie zebym zmienil olej i filtr oleju i ze to powinno pomuc no i to pomoglo kontrola oleju zgasla ale po kilku tygodniach znowu sie zaswiecila i tak dalej zrobilem juz na swiecacej kontroli oleju 600 km i z silnikiem nic sie nie stalo. jaka jest przyczyna swiecacej sie kontroli oleju. z gury dziekuje pozdro.
Opublikowano

ja wiem ze nie kazdy ma predyspozycje do logicznego myslenia, ale jesli podaje sie cos na talerzu i tego nie widac to sory... ;/

1.szukamy gniazda diagnostycznego w okolicach bezpiecznikow

2.wlaczamy zaplon na 2, ale nie uruchamiamy auta ,jak ktos ma imobilaiser to go najpierw wylaczyc.

3.zamykamy drzwi od auta (nie na klucz)

4.bierzemy dziurki 7-19 laczymy razem na 13 sekund,po 13 sekundach laczymy raz jeszcze na 13 sekund.

po tych 2 trzynastu sekundach wyjmujaemy kable i idziemy do auta i widzimy wykasowano inspekcje i olej....

co tu moze byc jeszcze niejasne ?

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

Opublikowano
ja wiem ze nie kazdy ma predyspozycje do logicznego myslenia, ale jesli podaje sie cos na talerzu i tego nie widac to sory... ;/

1.szukamy gniazda diagnostycznego w okolicach bezpiecznikow

2.wlaczamy zaplon na 2, ale nie uruchamiamy auta ,jak ktos ma imobilaiser to go najpierw wylaczyc.

3.zamykamy drzwi od auta (nie na klucz)

4.bierzemy dziurki 7-19 laczymy razem na 13 sekund,po 13 sekundach laczymy raz jeszcze na 13 sekund.

po tych 2 trzynastu sekundach wyjmujaemy kable i idziemy do auta i widzimy wykasowano inspekcje i olej....

co tu moze byc jeszcze niejasne ?

tyle to ja wiem tylko ze szukalem tego gniazda i nigdzie go nie ma

Opublikowano
czarne, okragle gniazdo obok bezpiecznikow.

spoko juz to zrobilem pokazaly sie 3 zielone prostokaciki i kontrola zgasla czy to dobrze ?

Opublikowano
skontroluj olej :D

skasuj jeszcze raz i zobacz czy sie powtorzy

ok. po resecie tej inspekcji pokazaly sie 3 zielone prostokaciki na dzien dzisiejszy jest tylko jeden zielony prostokoncik ? dlaczego moze zle zresetowalem ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

musialem wznowic ten temat bo drazni mnie swiecaca kontrola oleju.

resetowalem inspekcjie kilka razy i nic kontrola nadal sie swieci. kupujac filtr w opakowaniu byla jeszcze uszczelka i miedziana podkladka tej podkladki nie wsadzilem bo nie wiem gdzie czy to przez to ze tej podkladki nie ma kontrola oleju sie swieci ?????????????

Opublikowano

nic nie piszesz tak naprawde kolego o stanie oleju, moze Ci olej ubywa (niektorym potrafi 1l/1000km)

sprawdzasz ten stan wogole?

Opublikowano
nic nie piszesz tak naprawde kolego o stanie oleju, moze Ci olej ubywa (niektorym potrafi 1l/1000km)

sprawdzasz ten stan wogole?

sprawdzam stan oleju jest ok