Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam takie pytanie bo nie wiem czy to jest normalne czy jest jakas blokada.Moje BMW 525TD na 5 biegu nie chce przekroczyc 4 tys obrotow, fakt przy 4tys obr mialem prawie 200km/h ale dlaczego nie wkrecilo sie bardziej??

Opublikowano
wlasnie o to idzie ze 200 idzie ebz problemu i czuje ze moze wiecej ale nie chce przekroczyc 4 tys.Czy ma jakas blokade??Tj 115 KM ale niejednego TDS-a bralem.
Opublikowano

twój argument, ze objeżdżałeś wiele tds'ów nie jest miarodajny -jak tds z padającą pompą, przepływką i/lub padająca turbiną( a takich jest zdecydowana większość u nas), to objedziesz go nawet dużym fiatem- więc nie ma się czym pysznić, a wracając do głównego wątku: o ile mnie pamięć nie myli to Vmax katalogowa dla e39 2.5 td wynosi 198 km/h więc to na liczniku ok 205-210. Jak pokazuje ci 200 to w rzeczywistości jedziesz ok 190- tak przynajmniej jest u mnie gps pokazuje niższa prędkość niż na liczniku o ok.4%- 5 %.

Tak więc na pewno coś ci trochę niedomaga,ale tylko trochę - bo osiągasz prędkości niemal katalogowe - moim zdaniem nie ma się nad czym spuszczać- td czy tds to nie f1 ;-), a prędkości rzędu 200 są trochę męczące dla tych babć...