Skocz do zawartości

Jak Ustawiac swiatła Mijania BMW E34??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam wielki problem kupiłem nowe lampy bmw założyłem i teraz mam problem bo byłem na stacji i nie wiedzieli jak ustawiać światła wiem ze jedna jest śruba z przodu atrapy ale tez jest pod maska i nie wiem która jest od czego bo ta z przodu to jest chyba od wysokości a ta pod maska w rogu to nie wiem czy może ktoś mi wyjaśnić mój problem albo niech ktoś mi po wie ile śrub jest do regulacji świateł mijania i gdzie sa one dokładnie. Pozdrawiam.

http://static.bmwfans.info/images/epc/MjA2MjVfcA==.png

Opublikowano
Pod maską w samym rogu masz pokrętło białe, do regulacji lewo prawo lampy. Wkłada się w nie śrubokręt i kręci, często tak jest,że trzeba je będzie obruszać. Wtedy najlepiej wyjąc dwie spinki trzymające atrapę, te nad reflektorem i trochę odgiąć, wtdy dobrze widać tą śrube regulacyjną, trzeba ją wziąć w kombinerki(tylko tak żeby nie zniszczyć gwintu i pokręcić)przyda się jakiś penetrant na pewno też
Opublikowano
do regulacji na wysokosc masz dwa takie otwory w owiewce pomiedzy reflektorami:) u dolu...wchodzi tam maly krzyzak..tylko dlugi,bo sruby sa oddalone...do regulacji w poziomie masz srube w gornym rogu(zewnetrznym)...jest lekko schowana jakby za migaczem...mozesz..badz wykrecic migacz...badz zdjac owiewke lamp..ale wiaze sie to ze zdemontowaniem pasa dolnego z nerkami..przerabialem to ostatnio na stacji kontroli,jak mialem podregulowac lampe - facet mi powiedzial,ze sie tego nie tyka:)..mozesz tez odkrecic 2 gorne srubki od owiewki na lampach i delikatnie odchylic jej zewnetrzna czesc..pozwoli ci to wsunac wkretak:) i delikatnie dasz rade poregulowac lampe...tylko uwazaj,zebys nie ulamal owiewki:)..musisz ja wyciagnac za uszczelke migacza..inaczej nici z zabawy..a procz tego sprzet do regulacji lamp...mi facet na stacji kontroli..dal sprzet i srubokrety z haslem.."ma pan 30 min - powodzenia i dobrej zabawy" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D