Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem z swoja e36 1,8is, mianowicie jak mam dużo

paliwa (do pelna) to samochód wydaje się słabszy gdy strzałka paliwa

zbliża się do polowy autko zaczyna robić się coraz zrywniejsze, a jak już

jest blisko rezerwy to zasuwa jak głupie. Jestem ciekaw czy ktoś z was

spotkał się z czymś takim. Gdzie szukać rozwiązania.

Opublikowano

Lzejsze sie robi i masz lepszy stosunek moc/waga.

60 kg mniej dla samochodu wazacego 1200 kg to 5% roznicy, takze masz jakby 5% mocy wiecej :)

A tak serio to ciezko powiedziec, moze Ci pompke przytyka chociaz nie wiem jak by to sie mialo dziac.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak niemożliwe, zarzuć sobie na plecy worek cementu i pobiegnij na kilometr zobaczymy czy wogóle do mety dobiegniesz :D

To jest normalne i koledzy mają racje.

Pozdrawiam
Opublikowano
No niby tak, ale waha wazy tyle co jeden pasazer albo i miniej. Jak jade z jednym pasazerem to jakos nie odczuwam wielkiej roznicy w mocy. Jedzie sie tak jak bym jechal sam. Wiec raczej nie chodzi o mase.
Opublikowano
ja bym sprawdzil uklad paliwowy zaczynajac od pompy paliwa czy ona dale odpowiednie cisnienie czy powrot tz czy nadmiar paliwa ma swobodny przeplyw do zbiornika paliwa no i listwa nad wtryskami czy jest ok jest tam obok niej czujnik cisnienia paliwa w listwie to tez bym sprawdzil bo moim zdaniem ja wielkiej ruznicy nie czuje czy zatankuje do pelna czy mam rezerwe podobne osiagi ma moje bmw pozdrawiam
jedynakk