Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie,

wiem ze duzo bylo tematow tego typu ale niestety nie znalalzem tego co mnie interesuje.

chodzi o wymiane przednich lamp na te po faceliftingu. problem jest w tym ze w tym momencie mam xenony z przed liftu a mam zamiar zalozyc normalne bez xenonu.

wiem ze jest to mozliwe ale powiedzcie mi czy jest to skomplikowane i i co trzeba ewentualnie dokupic lub pozmieniac.

mam zamiar zalozyc orginalne swiatla Hella, nie tanie podrobki!

dzieki za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano
daj sobie spokoj z ta wymiana, wg mnie to bezsens, lampy przed liftem dawaly lepsze swiatlo ! a w dodatku jeszcze zamiana na zwykle ?? czym sie kierujesz?? [ czyzby gadzieciarstwo ?]
Opublikowano
Ja zrobiłem to co ty planujesz. Jest super, autko odmłodniało o kilka lat bo ma fajny wygląd. Sama wymiana zajmuje dosłownie 15min., odkręcasz cztery śruby mocujące, wyjmujesz stary i zakładasz nowy. Pasuje bez problemu. Jedynym problemem są połączenia przewodów żarówek a konkretnie kierunkowskazów i ringów. Możesz kupić przejściówki (ok.100zł) albo przerobić. Ja przerobiłem, bo nie ma sensu wydawać kasy. Bzdura, że świecą gorzej, trzeba je tylko dobrze ustawić i jest ok, a do tego jaki wygląd autka. Powodzenia.
Opublikowano

dzieki za odpowiedzi.

marko 7 robie to praktycznie z koniecznosci bo poprzedni wlasciciel mial lekko stluczke z prawej strony na przodzie, reflektor prawy jest ulamany i nie ma gornego przyczepu, natomiast po lewej stronie zarnik lata w gore i wdol, a pozatym cale zaparowane a po nocy ok 0 stopni jeszcze na dodatek zamarzaja i NIC nie widze, dodatkowo przez te dwie usterki swiatla sa nie stabilne i jadac zakims widze jak tzesia sie swiatla co moze tez powodowac oslepianie.

mefisto ale ty wymieniales z xenonu na normal? bo mysle nad tym ze w normalu jest ustawianie manualne z kabiny auta natomiast w xenonie automatczne czy to nie jest problem?

pzdr

Opublikowano
Ja miałem normalne żarówki H7 i stare lampy, założyłem lampy po lifcie również na H7, jednak wydaje mi się, że nie będzie problemu. Nie wiem, co auto miało wcześniej ale zauważyłem, że po założeniu lamp po lifcie działa samopoziomowanie tzn. gdy zapalaś światła widać ruch luster wewnątrz lampy i ustawiają się na określonej wysokości. Nie ma problemu z regulacją wys. świecenia. W nocy dobrze oświetlają drogę i nie oślepiają.