Skocz do zawartości

Przewietrzanie kabiny i działanie ogrzewania postojowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam E-39 530d z 2000 roku, podobno jest wyposażone w webasto, nawet się włącza o ustalonej porze jaką wybiore i ma pod samochodem z lewej strony rułke odprowadzającą spaliny, lecz nie potrafi grzać, leci zimne powietrze, próbowałem już wszystkiego, ogrzewanie dawałem na 32 stopnie a nawiewy na gorące powietrze, niestety bez powodzenia. Może ktoś wie jak to działa lub co może być nie tak, i jeszcze jeden problem, przewietrzanie kabiny,za każdym razem jak się jakieś drzwi lub bagażnik na postoju otworzy to się włącza opcja wentylacji i działa przez kilka minut. Można to wyłączyć, lub ustawić, zeby działało tylko przy otwarciu z pilota?
Opublikowano
ja podobnie sie motalem. przy nawiewach jest pokretlo tak posrodku miedzy tymi 2. Przekrec je na góre ;) i bedzie cieplo dawac.
Opublikowano

Witam

Podłączę się do tematu. A co jeśli to pokrętełko przekręciłem do góry na maxa.....i ciepełko nie wlatuje ?

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano
pokrętło dałem jak tylko się dało do góry t.zn na ciepłą temperature z trzema kropkami, na climatroniku dałem na obydwie strony 30 stopni, na pierwszym budziku 22:13 a na drugim 22:14, faktycznie nawiew się włączył, ale dmuchało zimnym, gdy po ok 3 min nacisnołem migającą diode gdzie koło niej jest narysowany wentylator a na tym guziku rysunek zegarko, to coś się dodatkowo włączyło i z tej ruły pod samochodem dmuchało powietrzem, lecz nadalmi kilku minutach czekania leciałą ciągle zimne powietrze, dodam że wentylatory nie wyłączją się same dopiero jak włoże kluczyk na zapłon i wyłącze je. Już nie mam pojęcia o co chodzi :mad2: