Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie interesuje mnie spalanie 320d sk. automat mi wychodz miasto8.5do9.5 trasa od6do7l i czy silnik głosniej warkocze przy dodaniu gazu czy wolnym jechaniu np na biegu 1czy2 ze skrzyniam automat.POZDRAWIAM :hand:
Opublikowano
wszystko zalezy od obrotów , zauważ że one prawie są w miejscu jak się rozpędzasz w automacie a biegi się zmieniają , dotyczy to latjtowego rozpędzania auta :mrgreen: moja spala więcej , zdecydowanie , zwłaszcza w mieście bo mam krutkie odcinki po pare km , w trasie też ok 8 spali no ale niepotrafię nie dać w palnik :mrgreen:
Opublikowano
Moja w mieście 10l, trasa 90-100 na tempomacie 5-5,5l. Natomiast jadąc bardzo dynamicznie, wyprzedzanie - kickdown na "S" ok 6,5-8l w zależności od prędkości. Praca silnika słyszalna jest do ok 40km/h przy spokojnym przyspieszaniu. Pzdr
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

troche juz starawy wątek ale dodam swoje trzy grosze do statystyk - 320dAT 136PS, miaso 8,5-9,5, trasa 7,3-8,3. Wg mnie o jakiś litr za dużo, niestety nie moge dojść przyczyny.

Grzechotnika słychać tylko na zimnym oraz przy przyspieszaniu na 1-2 biegu. Potem juz tylko przyjemniejszy dla ucha i cichszy 'pomruk'.

Zbir