Skocz do zawartości

Wymiana akumulatora-problemy z uruchomieniem zimnego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie napiszę, że próbowałem poszukiwań na forum, ale nie doszukałem się.

Wymieniłem wczoraj akumulator na nowy (stary oryginalny aku poprostu -umarł). Kupiłem bezobsługową Vartę 80Ah / 720A. Po wymianie akumulatora zresetowało mi się kumputerek. Wymiana zajęła mi nie więcej niż 1 min. Wczoraj wieczorem oraz dzisiaj rano miałem problem z odpaleniem zimnego silnika. Kilkakrotnie musiałem krecić, żeby silnik zaskoczył, po uruchomieniu widoczny niemały obłoczek dymu z wydechu (wcześniej na starym akumulatorze odpalał bez problemu po kilku dniach). Nowy akumulator sprawdzony w sklepie - wszystko gra, kręci elegancko. Wydaje mi się, że kiedyś wyczytałem na forum, że mogą być jakieś problemy z silnikiem po wymianie baterii, ale teraz nie mogę (nie potrafię) znaleźć tego tematu. Czy ktoś miał takie CUŚ? :shock:

Muszę jechać do warsztatu na kompa, czy mogę sam coś podziałać, żeby się polepszyło?

Proszę o podpowiedzi, lub linka do strony z omawianym tematem. Pozdrawiam.

PS> dawno mnie na forum nie było, więc proszę o wyrozumiałość admina w temacie mojej nieudolności w poszukiwaniu ww tematu. :D

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
Myślę, że wymiana akumulatora jest zbiegiem okoliczności - wymień świece żarowe.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań