Skocz do zawartości

Urwany czujnik temperatury zewnętrznej wraz z wtyczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem. Urwałem wtyczke temp. zewnetrznej wraz z wtyczka i niegdzie nie moge dostac takiego zestawu wszedzie mozna kupic tylko sam czujnik albo jak juz mozna wraz z wtyczka to cena jest zastraszajaco wysoka. Czy mozna samemu w jakis sposob dorobic wtyczke?? Prosze o pomoc i z gory dziekuje.

Opublikowano
miałem te sam problem(chyba),u mnie urwane kable były zaraz przy obudowie czujnika.Obrobiłem żyletką na tyle żeby przylutować dwa przewody po kilka cm.Potem to już proste,lutownica alo na skrętkę i izolacja termokurczliwa.Ta obudowa czujnika jest rozbieralna więc trochę to ułatwia.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Dzieki Kolego za pomoc ale ja niestety nie mam tego czujnika ani wtyczki... zgubilem gdzies po drodze jedno i drugie. Zastanawiam sie czy mozna go jakos dorobic ta WTYCZKE bo niestety na szrotach jej nie mozna dostac a w ASO cena jest strasznie wysoka. Moze pasuje wtyczka z innego samochodu albo wtyczka od innego czujnika?