Skocz do zawartości

jaki plyn hamulcowy+pompa hamulcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś jadąc autem miałem wrażenie jak by mi pękł przewód hamulcowy.

Pedał opadł w podłogę i skuteczność hamulców spadła.Przy hamowaniu auto ściąga delikatnie w lewo.Pojechałem na kanał ale przewody są cale to pewno pompa.Tak myślę.

I teraz pytanie czy kupić używkę czy zestaw naprawczy pompy??co polecacie.Auto z servo i ABS

A drugie pytanie u mnie powinien być chyba DOT4 i on chyba ma żółty kolor a w zbiorniczku mam jakiś czerwony płyn??Czemu i jaki to.

Opublikowano

Jaki pozostaje poziom płynu od czasu awarii?

Jeżeli chodzi o pompę, to chyba lepiej kupić nowy zestaw naprawczy niż używaną pompę. (w InterCars jest za ok. 22zł)

Właściwy płyn to rzeczywiście DOT4 - polecam Castrol RESPONSE. Ten akurat jest bezbarwny i potrzebny jest 1 litr.

(zdjęcie nie na temat pompy - ale pokazuje butelkę płynu ;) )

http://sorient.pl/moje520ie34/img/przewodyh02.jpg

pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
PS. Marek, klucze tez polerujesz?! :twisted2:

hehee, nie - one zostały wtedy kupione - ale ten chromowany NEO to faktycznie dzieło sztuki ;)

Ale faktem jest też to, że narzędzia utrzymuję w czystości :) No sorry, już taki jestem ;)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Poziom plynu pozostaje ten sam nie ubywa go i stad moje przypuszczenia ze pompa puszcza miedzy sekcjami.chyba tak moze byc
Opublikowano
sprawdz także prowadnice zaciskow hamulcowych, ich zabrudzenie może powodowac sciąganie gdyz nie bedą odpuszczac i to powoduje sciąganie, a co do koloru plynu w zbiorniczku to poprostu jest zużyty i wymaga wymiany,