Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

muszę wymienić prawą poduchę pod silnikiem i mam kilka pytań:

czy poduszka do 330xd jest taka sama jak do 330d?

Na forum wiele osób pisało o poduchach za 100zł. Co to za poduchy i gdzie je znaleźć. jak z jakością?

Na razie wiem, że w aso kosztuje 330zł, w moim lokalnym sklepie motoryzacyjnym 270 (lemforder) i 185 jakiś tańszy zamiennik.

co polecacie i gdzie to kupić?

Kto wie co robi elektrozawór przy poduszkach:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL91&mospid=47642&btnr=22_0048&hg=22&fg=05

Wygląda jakby był z nimi połączony... o co chodzi?

Z góry dzięki za info.

.valdek
Opublikowano
... i jeszcze jedno pytanie: poduchy tak jak zawieszenie lepiej wymieniać razem, czy wystarczy tą padniętą?
.valdek
Opublikowano

Witam,

poduszki masz połączone ze sobą i chyba z serwem jak się nie mylę. Łączenie jest przez wężyki w których jest podciśnienie. Ten zaworek je reguluje i jak silnik chodzi na wolnych obrotach to powietrze jest dmuchane w poduszki a jak powiedzmy jedziesz 100km to jz jest mniejsze ciśnienie podawane napoduszki.

Poduszki wymień razem to będzie jedna robota i zawsze o jedną wizytę u mechanika mniej. :)

Ja u siebie mam takie same poduszki jak w twoim.

pozdr

Artur

Opublikowano

Poduszki wymień razem to będzie jedna robota i zawsze o jedną wizytę u mechanika mniej. :)

Ja u siebie mam takie same poduszki jak w twoim.

pozdr

Artur

Dzięki Artur, jakieś sugestie co do firmy/ceny/gdzie kupić?

.valdek