Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kurde mam wycieki z pompy wody (chyba) woda kapie po kole zamachowym. Ale bywa tak ze nie kapie.Kiedy widze ze sie skrapla lekko zakrecam rozrusznikiem i juz niekapie. Potrzebuje jakiś złoty środek który zatrzyma wyciek na jakieś 2 tygodnie,bo dopiero wtedy dostane kilka dni urlopu zeby to zreperować. Próbowałem prestona w płynie ale niepomaga.Może znacie jakiś bardzo dobry uszczelniacz?
Opublikowano
Wiem ze trzeba wymienic, ale niemam teraz jak. A skoro uszczekniacz potrafi uszczelnic chłodnice to i z pompom moze dać se jakoś rade. Przez 2 tygodnie musze na tym jeździć wiec pisać o uszczelniaczach proszę:)
Opublikowano
to i z pompom
pompą*

a co do uszczelniaczy to nie znajdziesz takiego ktory uszczelni CI pompe, za duze cisnienie, pozatym nie polecam takich wynlazkow, nie sluza ukladom chlodzenia

pozdro!

Opublikowano
Jak jest to wielki wyciek to tego nić nieuszczelni PRESTONE niepomógł to nic niepomoże na pompie jest ORING to będzi trudno uszczelnić to nie jest chłodnica,ja bym nic niewlewał bo wlałeś PRESTONA a niewiadomo jaka może być reakcja z innymi środkami można doprowadzić do zatkania układu chłodzenia,nagżewnicy Lepiej wymień POMPĘ w godzinkę powinieneś się z tym uporać Nic niewlewaj do chłodnicy morzesz tylko pogorszyć