Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.szukałem na forum i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie gdzie w E39 535i znajduje się moduł tempomatu.w moim autku nie mogę odpalić tempomatu.mam przycisk po prawej stronie kierownicy na desce i po włączeniu go zapala się kontrolka ale nie mogę ustawić prędkości,a po chwili ona gaśnie.na kompie wykazało dwa błędy tempomatu i mam moduł na podmianę ale przekopałem autko i nie znalazłem gdzie się on znajduje.pozdrawiam.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Poniżej masz zrzut ekranu z WDS, położenie sterownika tempomatu jest w każdym modelu identyczne...

http://images45.fotosik.pl/26/d516061ee922c1famed.jpg

Powodzenia w poszukiwaniach... no i w tym, aby nie połamać osłon

thenygoos

P.S. Bo Ci wzdjęcia zapomniałem wkleić, a nie sprawdzałem po wysłaniu, czy jest OK... Sorki..

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Dzięki.Teraz jest ok.Teraz tylko muszę dokładnie to zlokalizować ale myślę,że sobie poradzę.Pozdrowionka.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odświeżę trochę temat który mnie nurtuje.Otóż w moim modelu podobno niema osobnego modułu tempomatu ale jest niby moduł w module czyli zintegrowany z czymś innym.Ostatnio rozebrałem silniczek tempomatu na części i okazało się,że jest zapieczony i podrdzewiała ośka.Po wyczyszczeniu i przesmarowaniu całości zamontowałem w autku i próba.Tempomat odpalam tym przyciskiem na desce,plusem z kiery ustawiam prędkość jazdy,puszczam pedał i...działa ale przez parę sekund i kontrolka gaśnie.Aby go znowu uruchomić muszę gasić auto i odpalić na nowo ale cała procedura się powtarza.Może ktoś wie dlaczego się wyłącza po raru sekundach?Chcę odłączyć aku ale jestem za granicą i boję się aby czegoś nie zablokować.Chcę to zrobić w kraju.Może macie jakieś pomysły? :modlitwa: