Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Heh ja rowniez dzisiaj jak wracałem wcisnałem pedał na maxa, 160 i dalej nie chciał jechac jak by paliwo odcinało, do tej predkosci wszystko ok chodz uwazam ze troche osłabl tak jak kolega u góry pisze, i tez niewiem co to moze byc:/
Opublikowano
Dzisiaj z kolei tez jechałem autobanem polskim heh i predkosciomierz zatrzymał sie na 140 :mad2: :oops: a obroty na 4500, pozniej sie zatrzymałem 1,2,3 troche zamulał i szarpało delikatnie pozniej zas wporzadku, lecz predkosci juz nie sprawdzałem bo nie miałem gdzie sam juz niewiem od czego tak sie dzieje, macie jakis pomysł zeby to zdiagnozowac :modlitwa:
Opublikowano
chciałbym jeszcze dodac ze jak odpale auto(odpala dobrze) to silnik jest troche przymulony dopiero jak sie wiecej nagrzeje to idzie, bywało tez ze 1,2,3 deptam a tu idzie jak na 2 cylindrach heh, czytałem w postach ze tez to moze byc sonda
Opublikowano
wlasnie bylem u mechanikow i sprawdzili mi moc oczywiscie zamulał ale po zdjeciu przepływki za kazdym razem obroty wchodzily na maxa,silnik normalnie odrzył...a kiedy podlaczyl zpowrotem to znow muł i 4,500 tys na liczniku..katalizator mam dobry i cinienie w paliwue tez..mozliwa bedzie wymiana sondy no i przeplywka oryg bosch potzrebna..czyli ok 1000 zł...
Opublikowano
Na allegro BOSCH kosztuje 449zł, kupiłem i jest okej :mrgreen: w porównaniu do zamienników :nienie: .
Opublikowano
zobacze jak auto wchodzi na obroty z nowym przepływomierzem..przypuszczam ze bedzie to efekt taki jak przy odłaczeniu starego przepływomierza czyli na max przy wdepnieciu pedała gazu czyli na luzie powinno byc ok,ale kiedy bede zmienial biegi w trakcie jazdy..jesli bedzie mi cos zakłocac w trakcie albo np. falowac bedzie mi obrotomierz to najprawdopodobniej wymiane sondy zrobie..
Opublikowano
zobacze jak auto wchodzi na obroty z nowym przepływomierzem..przypuszczam ze bedzie to efekt taki jak przy odłaczeniu starego przepływomierza czyli na max przy wdepnieciu pedała gazu czyli na luzie powinno byc ok,ale kiedy bede zmienial biegi w trakcie jazdy to jestem ciekaw jaki efekt..jesli bedzie mi cos zakłocac w trakcie albo np. falowac bedzie mi obrotomierz to najprawdopodobniej wymiane sondy zrobie..