Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)

MAM TAKI PROBLEM ŻE GDY TROCHĘ POJEŻDŻĘ AUTKIEM TO PRAWE TYLNIE KOŁO JEST NORMALNIE GORĄCE ;/

UNOSIŁEM SAMOCHÓD I OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE CHODZI TAK LUŹNO JAK POZOSTAŁE... COŚ TAK JE BLOKUJE I WYDAJE MI SIĘ A A NAWET JESTEM PEWNY ŻE ZACISK HAMULCA NIE ODBIJA ;/

CO NA TO PORADZIĆ ??

Opublikowano
witam :)

MAM TAKI PROBLEM ŻE GDY TROCHĘ POJEŻDŻĘ AUTKIEM TO PRAWE TYLNIE KOŁO JEST NORMALNIE GORĄCE ;/

UNOSIŁEM SAMOCHÓD I OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE CHODZI TAK LUŹNO JAK POZOSTAŁE... COŚ TAK JE BLOKUJE I WYDAJE MI SIĘ A A NAWET JESTEM PEWNY ŻE ZACISK HAMULCA NIE ODBIJA ;/

CO NA TO PORADZIĆ ??

Po pierwsze wulacz Caps locka.

Po drugie trzeba sciagnac i rozebrac. Jak sa zestawy naprawcze to pikus jak nie ma to lekka ilpa.

Jak dalej tak bedziesz jezdzil i kolo sie bedzie mocnio grzalo to zalatwisz lozysko bo z goraca wyplynie caly smar. Zniszczycz hamulce i wszystkie gumki na zacisku rozpadna sie.

Wiec trzeba sciagac i zobaczyc czy tulejki sie nie zapiekly i zacisk nie plywa czy tloczysko przyrdewialo i nie chce sie chowac.

Opublikowano

Zestawy naprawcze są i kosztują ok. 60 zl. na komplet tył. Najczęsciej puchną gumki bo pomysłowi mechanicy szprycują je smarem, który niestety niszczy gumę. Cała naprawa zajmune max 1 godzinę z odpowietrzaniem. Zrób od razu oba koła.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.