Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na początku opowiem o przyczynie:

Mianowicie auto wpadło tyłem do rowu, stopień nachylenia nie był duży

fotka :

http://image-share.com/thumbs/cqs1225615875e.jpg].

Niestety takim nie fartem iż miałem mało paliwa ponieważ akurat jechałem na stację by dolać, zawsze powinno być ok 20l by pompa nie siadła. Samo auto jest na lpg. Nie chciało mi odpalić pod takim nachyleniem, pojechałem po paliwo, nalałem, auto odpaliło.

Skutki:

Od tego czasu dymi na biało [tylko na benzynie]. Jak trzymam równo gaz to oboty same spadają. Brakuje mu mocy, przerywa, i nawet gaśnie jak puszczę gaz. Trzyma jak się nagrzeje to nie dymi, moc jest ale tak jak by nie dostawał równo dawki, nie palił na wszystkie gary. Na LPG chodzi idealnie, równo, jest moc wszystko ok!

Dostałem opinię że to zapowietrzony układ paliwa, mam mechanika ale nie chce w ciemno tego rozbierać.

Model:

BMW E38 740 1997r

jeżeli trzeba jakieś dane to dopiszę.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Opublikowano

zapowietrzony uklad paliwa - to nie stary disel z pompa ...

tu uklad jezeli sie zapowietrzy ( pociagnie powietrze ) to sam sie odpowietrzy - nic nie trzeba robic !

mogles wykonczyc pompe paliwa odpalajac pod takiem katem bez paliwa i daje slabe cisnienie i dlatego przerywa itp.

co ty robiles ze wjechales w rów ? za krowami sie na pobliskiej lace rozgladales ? :wink: :wink: :wink:

Opublikowano

A baku nie masz wgniecionego? A filtr paliwa cały? Jest chyba gdzieś w tamtych okolicach gdzie przyhaczyłeś. Mogłeś coś uszkodzić i tyle, pooglądaj podwozie.

Pozdrawiam

Opublikowano
xsilver - no wiesz :) ślizgło mnie lekko :) miałem sliki :P

Michael - obejżę go od dołu i dam znać, zrobię jakieś zdjecia.

tak sie koncza drifty na zimnych slikach :wink:

moze faktycznie zagielo przewody , albo bak - ciezko to wyczuc ...

Opublikowano
Nie mam pojecia co to moze byc ale wedlug starej zasady BMW a w szczegolnosci 7emek to wszystko co mozliwe robi sie i odpowietrza automatycznie wiec jak dla mnie to raczej bzdura... Niestety ale takie autka gdy cos boli najtaniej i najlepiej jest zawiez na diagnostyke i to bardzo dobra!
Opublikowano

Linia kolejowa północ, stacja jest między Naftobudową a Agroma, pod szyldem "ORLEN"!!! Dystrybutory są tylko z prawej.

Nie tankujcie tam!!!

tutaj mapka:

http://mapa.szukacz.pl/?&n=249172&e=571498&z=2m&t=WYBRANY PUNKT&pp=specjalny