Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

z jednej strony xsenon mi zaczyna szwnakowac: mryga , gasnie, pomryguje , pozniej swieci ok, i znowu mrygnie. Czy to onazka konczacej sie zarowki, czy raczej szukac czegos przewodach ?

wogole to swiatlo to dla mnie czarna magia...jak wymienia sie zarowke w xsenonie ? czy to tez jest zwylka zarowka/ palnik , ktory mozna kupic w sklepie i przykrecic ? z tego co widzialem na allegro nie jest drogo i do 100plnow mozna kupic zarowke o roznej barwie itd. notabeme jaka barwe wybrac do e38 ?

pozdr,

Opublikowano

zamien zarowki miejscami, dowiesz sie czy to wina zarowki czy elektryka szwankuje w jednej z lamp.

jak wymienialem zarowki to odkrecalem cale lampy zeby je troche wysunac bo nie ma miejsca jak wyciagnac tych zarowek. podobno mozna tez sprobowac odkrecic filtry powietrza zamiast odkrecac lampy.

w ksenonie fabrycznym jest palnik (zarowka) o oznaczeniu D2S. takie masz kupic jakbys kupowal, kupuje sie od razu dwie sztuki zeby barwa byla jednakowa w kazdej z lamp, jest pelno tego na allegro, rozne firmy. najczesciej ludzie wybieraja barwe 6000K, mozesz tez wziasc 8000K bedzie bardziej niebieska i bedziesz mial efekt taki jak na zdjeciu w swoim avatarze

Opublikowano
witam,

z jednej strony xsenon mi zaczyna szwnakowac: mryga , gasnie, pomryguje , pozniej swieci ok, i znowu mrygnie. Czy to onazka konczacej sie zarowki, czy raczej szukac czegos przewodach ?

wogole to swiatlo to dla mnie czarna magia...jak wymienia sie zarowke w xsenonie ? czy to tez jest zwylka zarowka/ palnik , ktory mozna kupic w sklepie i przykrecic ? z tego co widzialem na allegro nie jest drogo i do 100plnow mozna kupic zarowke o roznej barwie itd. notabeme jaka barwe wybrac do e38 ?

pozdr,

nie palnik , tylko na 99,9 kończy sie Tobie przetwornica

nówki do auto przed liftem nie kupisz,pozostaje albo używka (ok 300 pln) albo uniwersalna + przeróbka

temat przetwornic to MORDĘGA w e38 przed liftem

pozdrawiam

Opublikowano

hehe de stowki raczej ciezko jest kupic oryginalna zarowke :) i osobiscie polecam oryginalne lub na prawde markowe zamienniki abys nie byl zawiedziony.

A jezeli chodzi o zarowke to jest do wymiany gdy jej swiatlo jest juz bardzo zolte jak zwyklej halogenowki (po mocniejszym rozgrzaniu oczywscie np po 5 min swiecenia) jezeli swiatlo nie pogarsza sie i nie ciemnieje to jest ok szuklabym w przewodach lub co gorsza zaczyna sie koniec Twojej przetwornicy

PS na avatrze (czy jak to tam sie pisze heh) masz barwe 6000k oryginalne maja 4300k (minimalnie wchodza w zolte po rozgrzaniu) i z tego co widuje ludzie kochaja 12000k moze i efektowne (fioletowe) ale podobno slabe swiatlo... Ja polecam 6000k ale kup oryginalne lub markowe bo chinskie 6000 bedzie swiecic ciemno niebiesko jak 8000 przy czym bedzie o du** rozczasc

Opublikowano
swiatlo w obu reflektorach ma ta sama sile i barwe, tak wiec ze wskazaniem na przetworice / przewody. zamienie jutro zarowki i zobacze jak dziala wtedy. z ta przetwornica to naprawde taki problem ? czy pasuje taka od e39 np ?
Opublikowano
hehe de stowki raczej ciezko jest kupic oryginalna zarowke :)

Widizsz - ja rok temu równięz miałem problem z ksenonem, objawy były takie same jak u kolegi.

Zdiagnozowałem palnikiem kolegi - okazało się że właśnie panlnikł zdechł.

Sprawdziłem sklepy i warsztaty - ceny jakie powiedzieli mi za palniki to od 300 do 600 !!! PLN.

Zaryzykowałem na allegro (legalny sklep, faktura itd) palnik d2s philips za 130 PLN- świeci do dzisiejszego dnia. (no i zeby było weselej wymieniłem jeden - różnica w kolorach zniknęła po tygodniu)

Moja rada - kupuj z allegro, ale tylko ze sklepów, a nie od leśnych dziadków szarej strefy.

pozdr

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano

Ładna cena ale już realna na oryginalny produkt. Widziałem oryginalne Philips i Osram za ok 130-160zl i nie ma co się łudzić że idzie kupić taniej bo na bank po za nadrukiem nie będzie miała nic wspólnego z tą marka :) Ja kupiłem po 100zł KZERAZ czy coś takiego i też są oki.

Wracając do tematu jeżeli to będą żarówki to takie coś może się dziać tylko właśnie z PHILIPSEM za 89zł z Allegro ;]]