Skocz do zawartości

Ślizgające się obroty tylko na 4, 5 biegu, 320d - pomocy!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nikt sobie nie umie poradzić... Na zimnym silniku jak wciskam gaz do podłogi na 4 lub 5 biegu to raczej tego problemu nie ma. Ale jak się autko rozgrzeje to jak tylko wdepnę do podłogi na 4 lub 5 biegu (czasami rówież na 3) to gwałtownie wchodzi na obroty i spod auta wydobywa się dziwny dźwięk (taj jakby coś o coś tarło). Na 1, 2 wstecznym wogóle nie ma problemów... Autko jest po chipie. Jeszcze jedno ważne wcześniej miałe wyrwaną tylną belkę z jednej strony i wsumie zauważyłem w trakcie tego zaczęło się to dziać...

Poziadam 320d 136 KM (154,5 KM po chipie) 1999r.

Panowie (i Panie :) ) pomóżcie!!!!!!!!

Pozdr.

Łukasz

Opublikowano

No tak, ale czy w takim razie nie powinno się ślizgać tam gdzie największe obciążenie 1,2 bieg, wsteczny??

pozdr.

Łukasz

Opublikowano

Ok, w takim razie czy powinienem wymienić tylko sprzęgło czy również docisk? Jakie polecacie (ponieważ mam tego chipa to nie wiem czy seria jest ok?)? Gdzie kupić :)

pozdr.

Łukasz

Opublikowano
Ok, w takim razie czy powinienem wymienić tylko sprzęgło czy również docisk? Jakie polecacie (ponieważ mam tego chipa to nie wiem czy seria jest ok?)? Gdzie kupić :)

pozdr.

Łukasz

Wymieniaj komplet zawsze zaoszczedzisz na robociznie. A co do tego czy seryjne sprzeglo Ci wystarczy to jaki masz teraz moment obrotowy.

Bo moze warto zainwestowac cos wiekszego chociaz jezeli to tylko programowo poprawiles to seria powinna byc ok:)