Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest możliwość oglądania TV podczas jazdy? Nie udało mi się znaleźć opcji która wyłącza blokadę obrazu :cry: Jest to gdzieś czy może trzeba go podłączyć pod kompa? Czy w ogóle da się oglądać TV jadąc samochodem?! :x
Opublikowano
Czy jest możliwość oglądania TV podczas jazdy? Nie udało mi się znaleźć opcji która wyłącza blokadę obrazu :cry: Jest to gdzieś czy może trzeba go podłączyć pod kompa? Czy w ogóle da się oglądać TV jadąc samochodem?! :x
:search: :search: :search: Poszukaj na ten temat bylo juz kilka postow wpisz w wyszukiwarce blokada tv lub ogladanie telewizij.Nie potrzeba podpinac do kompa :search: :search: :search: :)

Było e28 524td,e32 735i

I jest e38 735i V8!!!!

Opublikowano

tomi - bez urazy, ale wszyscy wiemy, że wyszukiwarka to najsłabsze ogniwo tego forum. Spróbuj znaleźć odblokowanie tv podczas jazdy w wyszukiwarce jak jesteś taki mądry. I nie zapomnij dać screena z trafnymi wynikami. Ja próbowałem wpisywać wszystkie komincje przez 15 minut i nic.

cboss - podaję link: http://www.e38.org/nav_video_while_driving.htm

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

ok wytropię temat tutaj i może gdzie indziej też poszukam, jeżeli mi się uda to przekaże patent dalej ;)

Ale tak czy owak jeżeli ma ktoś 100% patent to może napisać, na tym forum i tak się mało dzieje wiec można odświeżyć niektóre problemy ;)

ps. mimo wszystko wolałbym instrukcję PL :)

Opublikowano

1.Kluczyk w stacyjce przekręcasz w pozycję 2.

2. Uruchamiasz telewizję.

3. Klikasz SETTINGS (Ustawienia).

4. Klikasz CONTRAST (Kontast).

5. Klikasz (prawe kółko) i przytrzymujesz.

6. Cały czas trzymając wciśnięty przycisk (prawe kółko) wyłączasz stacyjkę.

7. Puszczasz guzik (prawe kółko).

8. Ponownie uruchamiasz stacyjkę.

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

No i klapa kolego :/

Próbowałem kilka razy i nic.

Jedyne co zrobiłem to spaliłem papierosa, przejechałem się kawałeczek i zauważyłem że jest masakryczna mgła u mnie w miasteczku heh

A więc poszukiwania trwają nadal

PS. Gdzieś wyczytałem że to sposob na MK 2 może mam nowsze? Jest to 7demka z 2000 roku E38 po lifcie w klasie business :)

Opublikowano
Jeżeli masz nawigację MK2 (głos kobiecy) użyj funkcji BRIGHTNESS (jasność) zamiast CONTRAST. Powinno zadziałać.

Opublikowano
koledzy kolega ma auto z 2000 roku... tam juz przypadkiem nie ma MK3? i monitora 16:9

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano
w 2000 roku było już tylko MK3 i w takim przypadku można to zrobić tylko zewnętrznie. Jak masz dobry kontakt w serwisie, to może ci odkodują przez OBD.
Opublikowano

no wlasnie nie mam niestety :(

TV ma male ale zasady pozostaja. Czy jest glos kobiecy to nie wiem bo nie uzywam navi nawet niesprawdzalem bo mam mapy na kilka panstw ale nie ma tam polskim pytalem kilka razy o plyte z navi ale bez owocnie niestety :(

PS. skoro jest to do zalatwienia na serwisie to na bank mozna to zrobic samemu bo oni nie montuja rzeczy ktore nie sa oryginalne jak np lamiace zabezpieczenia wprzerobine wiazki kabli...

Opublikowano

heh no dzięki ale uwierz mi że nie mam ochoty wydawać 300zł tylko po to aby czasami obejrzeć sobie TV. Tym bardziej że w Lesznie na prawdę jest słaby sygnał :(

Szukam typowo metody aby to zrobić za FREE lub przy okazji gdy będzie podłączony do kompa...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja własnie próbowałem dzis odblokowac tv. Niestety ani pierwszy ani drugi sposób nie zadziałał a auto mam z 99 i malym monitorem do tego głos kobiecy w navi. Jak sprawdzic jaki to model MK..????

Było quattro jest tył - i jak tu przeżyć zime? :)

Moja pasja nr 1 BMW http://robertokrak.fotosik.pl/albumy/564123.html

Moja pasja nr 2 Projekty wnętrz www.meritumstudio.pl

Opublikowano
Na prawdę nikt w ty kraju nie wie jak to zrobić? :(

sproboj tak, nie testowalem

1. set ignition to pos. II (przekręć kluczyk na pozycję II)

2. enter TV mode (włącz TV)

3. enter "settings" (przyciśnij przycisk ustawienia)

4. enter "contrast" (włącz kontrast)

5. when the green contrast bar is visible, push the knob and keep it pressed (kiedy widoczny jest zielony pasek kontrastu , wcisnij guzik (pokretlo) i trzymaj wcisniete)

6. turn ignition off (keep button pressed!) (przekrec zaplon aby go wyłączyć (dalej trzymajac wciniety przycisk))

7. wait 8-10 seconds (timing must be accurate!) (czekaj 8-10 sekund (musisz dokladnie przypilnowac tego czasu))

8. release the knob (pusc galke (przycisk)

9. turn on ignition again (teraz wszstko będzie już gotowe)

Opublikowano
Próbowałem, nie działa mam zbyt nowy model. Coś kojarzę że ten sposób skończył się wraz z tym jak i skończyli produkować MK2 Do modeli z tych roczników w których navi było wkładane fabrycznie MK3 lub wyżej nie da się inaczej tego obejść jak poprzez przejściówkę z kabelkami którą się podłącza bezpośrednio do monitora ale to dziadostwo kosztuje ok 350zł więc sobie daruje tym bardziej że w moich regionach zasięg TV jest tragiczny. Bez solidnego wzmacniacza nie obejrzysz nawet zwykłego TV w domu ;]
  • 1 miesiąc temu...